Novim stepeništem do obale Ibra

U toku su radovi na potpunoj rekonstrukciji stepeništa pored Atletskog stadiona nakon što je staro stepenište kompletno porušeno. Istovremeno sa ovim radovima, biće rekonstruisane i vodovodna, kanalizaciona i atmosferska mreža

  • 0

Sve to je, prema rečima direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta „KraljevoAleksandra Nestorovića, uvod u buduću rekonstrukciju Atletskog stadiona.

Kako je staro stepenište bilo u veoma lošem stanju, kroz Program uređenja građevinskog zemljišta, predviđeno je da ove godine bude sređeno budući da je, možda, najprometnije u gradu, jer vodi do stadiona i šetališta pored obale.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

Stepenište će biti šire no ranije - oko 10 metara, sa blažim nagibom. Imaće dva-tri odmorišta sa klupama i kantama, biće osvetljeno, a biće postavljeni i panoi za oglašavanja. Ovi radovi su deo prve faze projekta, dok je u drugoj predviđena izgradnja rampe za invalide, koja treba da bude odmah pored stepeništa.

Kako ističe Nestorović, grad je aplicirao kod Ministarstva omladine i sporta za sredstva za rampu, koja košta 11.000.000 dinara.

- Nadam se da će nam Ministarstvo pomoći i da ćemo sledeće godine završiti rampu, koja će puno značiti i biciklistima i roditeljima sa kolicima za bebe. Očekujemo i da u februaru potpišemo ugovor sa Ministarstvom privrede oko rekonstrukcije stadiona i da ćemo početi i taj posao - rekao je Nestorović.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

Rok za završetak radova je 60. dana tj. krajem avgusta 2017. godine. Radove izvodi GZR „Standard“ Kraljevo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA