Ostvarenjem malih ciljeva do velikih uspeha (FOTO)

Ovo odličje ekipi je obezbedilo put na Svetsko prvenstvo sledeće godine u Argentini

  • 0

Još jedan Kraljevčanin se vratio u rodni grad sa medaljom – šesnaestogodišnji Stevan Karapandžić, član Kadetske košarkaške reprezentacije Srbije, sa Evropskog prvenstva u Podgorici, doneo je bronzanu medalju.

Ovo odličje ekipi je obezbedilo put na Svetsko prvenstvo sledeće godine u Argentini.

Uspehu mladih košarkaša ovaj mladi kraljevčanin je umnogome doprineo. U utakmici za treće mesto sa ekipom Hrvatske Stevan je postigao 13 koševa, a u utakmici sa Špancima 24 koša. Na svečanom prijemu kod gradonačelnika dr Predraga Terzića, kome su prisustvovali i pomoćnik zadužen za omladinu i sport Nikola Radević i zamenik predsednika Skupštine Aleksandar Protić, Stevana su pratili otac i treneri kraljevačkog kluba Plej, u kome je ponikao i iz koga je prošle jeseni prešao u beogradski Partizan.

U razgovoru sa gradonačelnikom, koji je, kako je primetio Branko Šejat, jedan od trenera Pleja, pokazao zavidno znanje iz oblasti košarke i bio ravnopravan sagovornik košarkaškim znalcima koje je primio u posetu, mladi Kraljevčanin je pričao o svom, za sada, najvećem uspehu i planovima za budućnost.

Foto: Promo/ DrPredragTerzic

- Polako ulazim u deo kada se igrači najviše razvijaju. Daću svoj maksimum da ostvarim svoje ciljeve – prvo manje, jer se od manjih prave veliki uspesi. Sigurno ću svoj grad držati u srcu. Uvek ću biti ponosan što sam iz Kraljeva, jer su odavde uvek izlazili veliki sportisti. I jako mi je velika čast što sam sa vama ovde - poručio je mladi košarkaš.

U ovoj sezoni će, kako kaže, verovatno kao i prošle, biti u juniorskoj ekipi Partizana. Očekuje da preuzme jednu od većih uloga u timu i nada se narednom svetskom prvenstvu, da se pokaže u još boljem svetlu.

Mladima koji žele da se bave sportom odnosno košarkom je poručio:

- Preporučio bih im da slede svoje ciljeve – jedino tako može da se postigne uspeh u ovom sportu. Da budu gladni svega, da budu požrtvovani. Samo da se u zlu ne pokude, a u dobru ne ponesu- poručio je Stevan.

Jedan od trenera KK Plej Branko Šejat je zahvalio Stevanu za sve što je priredio.

Foto: Promo/ DrPredragTerzic

- Stevan je bio izuzetan košarkaš, radio je vrhunski. Ovo što je on uradio, za mene nije iznenađenje. Pred njim je velika karijera. Dugo godina smo radili zajedno. Bio je uporan, odgovoran, zato je i uradio ovo što je uradio - imao je za njega samo reči hvale bivši trener.

Pomoćnik gradonačelnika grada Kraljeva Nikola Radević je istakao da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo da upozna mladića koji je nastavio niz donošenja medalja u grad Kraljevo, na ponos grada Kraljeva.

- Duboko verujem da će Stevan Karapandžić imati karijeru jednog Saše Đorđevića, Miloša Teodosića i Marka Jarića. Želim mu puno dočeka na balkonu u Beogradu. Gde god ga karijera bude u životu odnela, želim da zna da će grad Kraljevo da bude ponosan na njega, da će se radovati njegovim uspesima, ali da će biti tu kada i porazi budu na redu - poručio je pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Nikola Radević.

Foto: Promo/ DrPredragTerzic

Na putu do ovog prvog velikog uspeha, Stevan je imao veliku podršku porodice - mame Dragane, tate Milana i brata Milana. Na putu do ostvarenja sna - da zaigra za seniorski tim reprezentacije i u NBA ligi, ovaj mladi Kraljevčanin imaće zasigurno podršku svih Kraljevčana.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA