Beranovac kao nekada: Šampionat Srbije za auto-trke na kružnim stazama "Velika nagrada Kraljeva"

U gradu Kraljevu će, od 15. do 17. septembra 2017. godine, biti održan Šampionat Srbije za auto-trke na kružnim stazama „Velika nagrada Kraljeva“, u organizaciji grada Kraljeva i AMK „BEEP BEEP racing team“ Kraljevo

  • 0

Trke će biti održane na osnovu kalendara takmičenja i Pravilnika takmičenja Sportskog auto–karting Saveza Srbije na Autodromu Beranovac.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

Tim povodom, organizatori su održali konferenciju za novinare, na kojoj su najavili brojne sportske, ali i druge novine.

Start je pomeren bliže prvoj krivini, kako bi trka biti „evropska“ i publika mogla da vidi vozila koja, 15-20 minuta ranije, dolaze na start. Biće prisutne i kandidatkinje izbora za Mis sveta u auto-moto sportu, koje će držati kišobrane takmičarima desetak minuta pre početka trke. Biće obezbeđen prenos uživo na SOS kanalu, sve se snima sa pet kamera i snimke će moći da preuzme ko želi.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

Prema rečima predsednika Organizacionog odbora „Velike nagrade Kraljeva 2017“ Dejana Lazarevića, staza je spremna za trku i nadaju se velikom odzivu i takmičara i publike.

- U pitanju je dupla trka, poslednja u ovogodišnjem Šampionatu Srbije, u kojoj se odlučuje u svim klasama. Šampionat Srbije ima ukupno deset klasa, a startovaće u četiri divizije. Prve dve divizije su najbrojnije – nacionalna klasa „jugići“. Druga divizija je „jugo hibrid“, treća su vozila do 2.000 kubika i od 1.400 do 2.000 kubika strane proizvodnje, a četvrta kup fića – dve klase. Imaćemo i driftere na stazi, kao i 40-ak oldtajmera koji će se pojaviti u revijalnoj trci - izneo je detalje Lazarević.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

U subotu u 11.00 časova počinje trening-prva vožnja, druga u 13.00, a prva trka počinje u 15.30 časova, sa startom po divizijama na svakih sat vremena. U nedelju je u 10.00 nezvanični trening, u 12.00 časova svečano otvaranje, a prva trka počinje u 12.30, pa dalje na svaki sat po divizijama.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je istakao da mu je drago što je Organizacioni odbor ove godine podigao nivo organizacije trka čiju realizaciju grad Kraljevo redovno pomaže, u saradnji sa lokalnim, ali i državnim javnim preduzećima i ustanovama.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

- Nadam se da će svi građani Kraljeva, uz novine koje su obogatile trku, imati prilike da uživaju u spektaklu i da ćemo naredne godine uspeti da trku podignemo na još značajniji nivo - istakao je gradonačelnik.

On je dodao da treba rešiti problem koji nastaje usled činjenice da je zemljište autodroma u vlasništvu Ministarstva odbrane, zbog čega grad Kraljevo ne može baš mnogo da učini odnosno stazu može da koristi samo onih dana kada to dozvole nadležni organi.

Pomoć u organizovanju trka pružili su javna komunalna preduzeća „Putevi“, „Čistoća“, „Vodovod“, Dom zdravlja Kraljevo, Elektromontaža i mnogi drugi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA