Održana trideset treća vanredna sednica Gradskog veća grada Kraljeva

- Najvažnije tačke odnose se na izveštaje o poslovanju javnih preduzeća, čiji je osnivač grad Kraljevo, za prošlu 2016. godinu - naglasio je gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić

  • 0

Na trideset trećoj (vanrednoj) sednici Gradskog veća grada Kraljeva razmatrano je osamnaest tačaka dnevnog reda.

- Najvažnije tačke odnose se na izveštaje o poslovanju javnih preduzeća, čiji je osnivač grad Kraljevo, za prošlu 2016. godinu - naglasio je gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić i dodao:

- Na ovoj sednici Gradskog veća odredili smo i iznos sredstava za Oktobarsku nagradu i on je viši nego u prethodnoj godini. Iznos je sto hiljada dinara. Za nagradu za humanost koja nosi ime velikog dobrotvora grada Kraljeva, Milomira Glavčića, opredelili smo sedamdeset hiljada dinara, a na odbornicima Skupštine grada je da odluče ko će dobiti ovu nagradu.

Foto: Promo/ DrPredragTerzic

- Opredelili smo i sredstva za sport, odnosno za tri sportska takmičenja. Takođe, obradili smo i dvanaest žalbi građana od kojih smo neke odbili kao neosnovane, a za druge smo uspeli da se dogovorimo sa javnim komunalnim preduzećima, kako bi problem građana bio rešen, iako je Gradsko veće nenadležno za same žalbe, a nekoliko žalbi građana smo i prihvatili.

Foto: Promo/ DrPredragTerzic

Komentarišući izveštaje javnih preduzeća gradonačelnik je istakao:

- Imali ste prilike da čujete izveštaje svih javnih preduzeća pojedinačno, videli ste da JKP "Putevi" ima dobit od preko pet miliona dinara, da "Čistoća" ima dobit u iznosu od šest miliona dinara,a da je "Toplana" ostvarila dobit koja iznosi preko osamdeset miliona dinara i pored toga što su cene grejanja smanjene.

Oni imaju određene dugove iz perioda 2010, 2011. i 2012. godine, koji uopšte nisu mali, i iznose sto trideset šest miliona dinara, tako da će se dobit iz 2016. godine upotrebiti za preraspodelu dugova iz prethodnih godina.

Foto: Promo/ DrPredragTerzic

- Svoje obraćanje novinarima gradonačelnik je završio konstatacijom da bi JKP "Vodovod" imao izuzetno visoku dobit, da nema dug koji svake godine mora da otplaćuje prema KFV, a koji ove godine iznosi pedeset dva milion dinara i da je i pored toga uspeo da ostvari dobit, u iznosu od šest miliona dinara.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA