Uskoro sms parkiranje, sredstva za razvoj seoskog turizma, ukupna sredstva za sport – trideset šesta sednica Gradskog veća grada Kraljeva

U osvrtu na upravo završenu sednicu, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je istakao najznačajnije tačke

  • 0

Trideset šesta (vanredna) sednica Gradskog veća grada Kraljeva na dnevnom redu je imala 13 tačaka.

U osvrtu na upravo završenu sednicu, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je istakao najznačajnije tačke. Jedna od izdvojenih se odnosila na cenovnik dimničarskih usluga, što je odskora nova delatnost Gradskog stambenog preduzeća. Gradsko veće je donelo Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o cenama dimničarskih usluga koju je doneo Nadzorni odbor JP "Gradsko stambeno" Kraljevo.

Gradonačelnik je istakao i da su gradski većnici doneli Rešenje o davanju saglasnosti na Cenovnik naknada za korišćenje parking prostora, koji je doneo Nadzorni odbor JKP "Čistoća" Kraljevo, što je poslednja odluka koja vodi ka uvođenju sms parkiranja u gradu Kraljevu.

- Grad Kraljevo će imati tu mogućnost da svi njegovi građani i posetioci putem sms poruke plaćaju parkiranje, a cene su tek neznatno više u odnosu na dosadašnje, za cenu radne snage i kupovinu neophodne opreme i provizije koje odlaze operateru sms poruka - rekao je gradonačelnik, dodavši da neće doći do povećanja broja radnika, već povećanja prostora na kome će se vršiti naplata sms parkiranja.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

- To ne znači da će "Čistoća" primiti novih 30 radnika, već da postoji potreba za određenom radnom snagom. Neki koji već rade će dobiti nova zaduženja, a zaposleni na privremeno-povremenim poslovima možda druge vrste ugovora, biće angažovanja iz omladinskih zadruga - objasnio je gradonačelnik istakavši da će i u našem gradu, kao i u drugim gradovima Srbije, na brz i jednostavan način biti moguće platiti parking.

Većnici su doneli i Zaključak o usvajanju izveštaja Komisije za kontrolu namenskog utroška sredstava o realizaciji aktivnosti i opravdanosti namenskog utroška sredstava za razvoj seoskog turizma na području grada Kraljeva u 2016. godini i doneli Odluku o dodeli podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji grada Kraljeva u 2017. godini.

- Grad Kraljevo drugu godinu zaredom opredeljuje sredstva za razvoj seoskog turizma. Prošle godine je to bilo osam miliona dinara, ove sedam. Očekujem da će naši domaćini i ove godine na pravi način upotrebiti ta sredstva i da ćemo imati još veći broj gostiju u našim seoskim domaćinstvima - poručio je Terzić.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

Kako je napomenuo gradonačelnik, trideset šestoj sednici Gradskog veća se govorilo i o nečemu što je bila ideja većnika još pre nekoliko meseci, a odnosi se na to da treba da se jasno prikaže koliko novca grad Kraljevo izdvaja za sport. Tako su većnici doneli Zaključak kojim su usvojili Informaciju – dopis Sportskog centra "Ibar" Kraljevo sa podacima o okvirnoj ceni radnog časa korišćenja stare i nove sportske hale u Kraljevu.

- Do sada smo govorili o tome koliko novca uplaćujemo na račune fudbalskih, košarkaških, odbojkaških klubova, udruženja i sportskih organizacijama, a sada konačno treba da kažemo koliko košta sat vremena korišćenja Stare i Nove hale sportova u Kraljevu i da sabiranjem broja termina koje koriste naši klubovi utvrdimo koliko novca dobijaju po ovom osnovu - izjavio je gradonačelnik iznevši podatke da Odbojkaški klub Ribnica, pored pet miliona dinara, koje dobija iz biudžeta uplatom na račun, dobija još više od četiri miliona dinara kroz potpuno besplatno korišćenje stare i nove hale sportova, da Košarkaški klub Sloga, pored pet miliona dinara, dobija još gotovo pet miliona dinara kroz korišćenje hala.

Foto: Promo/DrPredragTerzic

- Konačno imamo jasniju sliku koliko novca izdvajamo za sport. Mislim da klubovi nemaju mnogo razloga da se bune i da govore da se izdvaja malo sredstava za sportske aktivnosti jer, pored direktnog finansiranja, mi finansiramo sportske klubove, udruženja i organizacije i kroz korišćenje objekata koji su u vlasništvu grada Kraljeva - naglasio je gradonačelnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA