Dva automobila i trinaest računara za bolji rad škole u Kraljevu (FOTO)

Učenici su se do sada obučavali na dva putnička automobila marke jugo iz 2000. i 2004. godine, a postojao je i problem održavanja takvih, starih vozila

  • 0

Kraljevačka Elektro-saobraćajna tehnička škola "Nikola Tesla" ove godine je na konkursu Ministarstva pravde, od sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja, dobila 3.340.000 dinara.

Novac je upotrebljen za obuku vozača i tehničara drumskog saobraćaja, kupljena su dva vozila Hyundai i30 i opremljen kabinet računara za izvođenje praktične nastave na saobraćajnom i elektro-odseku, posebno za odeljenje informacionih tehnologija.

Tim povodom, školu su obišli gradonačelnik dr Predrag Terzić i predsednik Skupštine grada Nenad Marković. Gradonačelnik smatra da se radi o dobroj politici države, jer se na ovaj način, zahvaljujući sredstvima od oportuniteta, kako je rekao, doprinosi razvoju grada, ali i čitave države.

Foto: Promo/ Dr. Predrag Terzić

- Grad bi, na neki način, morao da obezbedi sredstva za kupovinu ovih vozila, a ovako smo još jednom obezbedili sredstva iz budžeta Srbije. Nadam se da ćemo imati još više uspeha u tome da za Kraljevo obezbedimo različita sredstva od različitih izvora finansiranja i da grad razvijamo - rekao je gradonačelnik.

Učenici su se do sada obučavali na dva putnička automobila marke jugo iz 2000. i 2004. godine, a postojao je i problem održavanja takvih, starih vozila.

Foto: Promo/ Dr. Predrag Terzić

- U izradi projekta pomogla nam je i lokalna samouprava, zbog čega smo joj vrlo zahvalni, kao i Ministarstvu pravde - rekao je direktor škole Branislav Mićović, uz napomenu da će sve nabavljeno mnogo doprineti kvalitetnoj obuci đaka.

Foto: Promo/ Dr. Predrag Terzić

Konkurs za tzv. sredstva od oportuniteta odnosno od odlaganja krivičnog gonjenja u Srbiji se raspisuje drugu godinu zaredom. U situaciji kada zaprećena zatvorska kazna za određeneo krivično delo nije previsoka, postoji mogućnost da se uplatom određenih sredstava krivično gonjenje odloži. Sva sredstva se skupljaju u jedan fond, a Ministarstvo pravde raspisuje konkurs na koji mogu da se prijave škole, zdravstvene ustanove i druge isntitucije koje služe opštim interesima.

Foto: Promo/ Dr. Predrag Terzić

Na prošlogodišnjem konkursu Ministarstva pravde, Kraljevo je dobilo sredstva za kupovinu instrumentarija u Opštoj bolnici "Studenica", Domu zdravlja i za kompletno renoviranje sportske hale u OŠ "IV kraljevački bataljon".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA