Na sednici Gradskog veća grada Kraljeva usvojen Predlog budžeta i Program uređivanja građevinskog zemljišta

Takođe, gradonačelnik je istakao da su na ovoj sednici usvojeni i programi rada javnih preduzeća sa finansijskim planom, odnosno svih javnih preduzeća čiji je osnivač grad Kraljevo

  • 0

Na četrdeset trećoj (vanrednoj) sednici Gradskog veća grada Kraljeva razmatrano je dvadeset osam tačaka dnevnog reda.

- Najznačajnije obuhvataju Nacrt odluke o formiranje Centra lokalnih usluga kao nove ustanove -  izjavio je predsednik Gradskog veća gradonačelnik grada Kraljeva dr Predrag Terzić u svom obraćanju medijima po završenoj sednici i dodao da razliku od jednog broja gradova i opština koji su se opredelili da kroz javni konkurs realizuju brigu o deci, brigu o starim licima, brigu o osobama sa invaliditetima, mi smo smatrali da to nije dobro rešenje, odnosno da ne treba da neka nevladina organizacija brine o ovim ljudima, nego da je neophodno da mi osnujemo Centar usluga koji će se na jedan kvalitetan način baviti ovim kategorijama stanovništva, a pritom ćemo novac za funkcionisanje ovakve ustanove na prvom mestu dobijati od Republike Srbije.

Takođe, mi smo danas doneli i predlog Odluke o budžetu grada Kraljeva za 2018. godinu, a doneli smo i Odluku kojom menjamo namenu postojećeg zaduživanja grada Kraljeva. Mi se ne zadužujemo kao grad ponovo, već našu Odluku o zaduživanju preusmeravamo na taj način što sredstva u iznosu od sto miliona dinara opredeljujemo za zamenu starih živinih sijalica novim led sijalicama, pa ćemo na osnovu uštede električne energije, za ovu namenu, ostvariti značajan priliv novca, tako da ćemo ovaj kredit moći da servisiramo bez bilo kakvih problema.

Foto: Promo/ Dr Predrag Terzić

Sa druge strane dvadeset miliona dinara kredita opredeljujemo za završetak radova na vrtiću na Beranovcu. Gospodin Milomir Glavčić je donirao dvesta hiljada evra, a mi ćemo kao grad dodati još dvadeset miliona dinara kako bi ovaj objekat i završili, kasnije i opremili i nadam se da će naredne godine svi građani Jovca, Beranovca, Kovanluka, Metikoša i Dragosinjaca moći da svoju decu šalju u ovaj vrtić, a ne u već prepune vrtiće u Ribnici i Kraljevu.

Takođe, gradonačelnik je istakao da su na ovoj sednici usvojeni i programi rada javnih preduzeća sa finansijskim planom, odnosno svih javnih preduzeća čiji je osnivač grad Kraljevo. Na ovoj sednici Gradskog veća doneta je i izmena i dopuna Odluke o komunalnom uređenju grada Kraljeva, koja se odnosi na oblasti koje nisu definisane prethodnom Odlukom, odnosno na probleme koji su nastali tokom važenja ove Odluke, prvenstveno, parkiranje na zelenim površinama koje nije bilo obuhvaćeno,ali i mogućnost da ulični svirači u našem gradu kao i drugi artisti mogu da rade svoj posao, ali u skladu sa propisima.

Foto: Promo/ Dr Predrag Terzić

Doneta je i Odluka koja u skladu sa Zakonom zabranjuje okupljanja na prostoru ispred Osnovnog i Višeg suda u Kraljevu, ispred Policijske uprave i drugih bezbednosnih snaga, ispred objekata Vojske i Policije. Na kraju izlaganja gradonačelnik dr Predrag Terzić je rekao:

- U prethodnom periodu, u periodu kad ja nisam bio na ovoj funkciji, doneta je eko taksa, međutim zbog proceduralnih razloga, odnosno zbog nepoštovanja procedure sprovođenja javne rasprave, došlo je do žalbe na Ustavnom sudu i takva Odluka je proglašena nezakonitom.Iz tih razloga mi smo doneli novu Odluku , koja je doneta u Zakonom predviđenoj proceduri i mi ćemo naredne godine kao grad moći da računamo na prihod u iznosu od dvadeset jedan do dvadeset tri miliona dinara i taj novac ćemo usmeriti upravo za potrebe zaštite životne sredine, odnosno taj novac će ući u fond Lokalno ekološkog akcionog plana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA