Lepe vesti za ljubitelje Harija Potera: Stižu DVE NOVE KNJIGE o avanturama mladog čarobnjaka!

Prva knjiga "Hari Poter i kamen mudrosti" objavljena je 1997. godine. Priča o mladom čarobnjaku prodata je više od 450 miliona primeraka

  • 0

Izdavačka kuća Blumsberi objavila je vest da će uskoro izaći dve nove knjige o Hariju Poteru povodom dvadesetogodišnjice od objavljivanja prve knjige.

20 godina od kako je dečak sa ožiljkom u obliku munje počeo da menja svet koji bi bez Harija Potera bio ružnije mesto (FOTO) (VIDEO)

Prva knjiga "Hari Poter i kamen mudrosti" objavljena je 1997. godine. Priča o mladom čarobnjaku prodata je u više od 450 miliona primeraka. U britanske biblioteke dve nove knjige stižu u oktobru.

Nove knjige pod naslovom Hari Poter: Istorija magije i Knjiga egzibicija, provešće čitaoce kroz Harijev put magije, istražiti priče o čarolijama, magijskim stvorenjima, čarobnjacima i vešticama.

Takođe se očekuje otvaranje tematskog Hari Poter paba u Londonu, iako lokal ne bi bio povezan sa zvaničnom franšizom.

Kompanija Blumsberi je prijavila rast prihoda veći za 19 odsto u odnosu na prošlu godinu, a nadaju se da će naredna godina biti još produktivnija.

Pored brojnih popularnih knjiga u njihovoj izdavačkoj kući, knjiga o Hariju Poteru je i dalje najprodavanija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA