Dr Smeđi Šećer: Veče YU fanka 1. septembra ispred Muzeja Jugoslavije

Ceo događaj pratiće berza ploča za sve ljubitelje i kolekcionare vinila koji će moći da učestvuju u kupovini, prodaji i razmeni ploča

  • 0

Muzej Jugoslavije organizuje "Veče YU fanka" 1. septembra.

Muzej istorije Jugoslavije više ne postoji. Sad se zove drugačije

Specijalno za tu priliku muziku će puštati di-džej David Blažević poznatiji kao dr Smeđi Šećer, jedan od vodećih istraživača jugo-fank zvuka i predstavnik male, ali aktivne zajednice ex-YU digera (istraživači i kolekcionari ploča iz vremena Jugoslavije).

Program će početi razgovorom s Markom Zubakom, istraživačem koji se bavi jugoslovenskim fank nasleđem i zajednicom ex-yu digera, novih entuzijasta i arheologa kulture vinila, kakve postoje širom Evrope.

Nakon ovog zanimljivog uvoda uslediće jedinstveni di-džej set dr Smeđeg Šećera, a ceo događaj pratiće berza ploča za sve ljubitelje i kolekcionare vinila koji će moći da učestvuju u kupovini, prodaji i razmeni ploča.

YU fank kao žanrovski pojam temeljno je analiziran tek nakon prestanka delovanja jugoslovenskih diskografskih kuća.

Foto: Flick/Carbon Arc

Najviše zahvaljujući pojavi zajednice „kopača ploča“, koja je kroz “sito ušiju” provukla veliki broj vinilnih izdanja od kojih su neka jako retka.

Kako se uglavnom radi o uvezenom i mahom kopiranom zvuku, upravo su one autentične i originalne fank zamisli ono što privlači kopača ploča, a na takve se nailazi retko.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA