• 0

Otvorena "Nedelja marokanske kulture u Beogradu" (FOTO)

Cilj ovog događaja je promocija Maroka kroz prikaz raznolikosti i bogatstva ručnih radova i zanatlija Maroka iz svih oblasti ove prelepe zemlje

  • 0

Na Kalemegdanskoj promenadi su sekretarka za kulturu Ivona Jevtić i ministar vazdušnog saobraćaja, domaće radinosti i socijalne ekonomije Kraljevine Maroko Mohamed Sajid otvorili "Nedelju marokanske kulture u Beogradu".

Kraljevina Maroko i Republika Srbija ove godine obeležavaju šest decenija od uspostavljanja diplomatskih odnosa i neprekidne saradnje između Rabata i Beograda, i to je povod za održavanje ove manifestacije na kojoj će se bogata kultura i tradicija Maroka predstaviti u našoj prestonici.

Cilj ovog događaja je promocija Maroka kroz prikaz raznolikosti i bogatstva ručnih radova i zanatlija Maroka iz svih oblasti ove prelepe zemlje. Manisfestacija je organizovana uz pomoć diplomatskog predstavništva Maroka i Skupštine grada Beograda u želji da se prikažu autentični marokanski ručni radovi iz svih regija ove zemlje. "Nedelja marokanske domaće radinosti u Beogradu" se održava na površini od 400-600m2 na Kalemegdanu, gde će izlagati umetnici iz različitih delova Maroka i svako se predstaviti kroz svoja umeća i specijalnosti.

Foto: Promo

Naši sugrađani i brojni turisti imaće priliku da prisustvuju nizu dešavanja na kojima će se upoznati sa bogatom kulturom Maroka. Manifestacija će trajati do 24. Septembra. Otvaranju "Nedelje marokanske kulture u Beogradu" prisustvovali su i Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, ambasador Kraljevine Maroko u Beogradu Mohamed Amin Belhadž, kao i Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Ovaj događaj je prilika da Srbija i Maroko još jednom potvrde svoje prijateljstvo istakla je predsednica Narodne skupstine Republike Srbije, Maja Gojković. Sinoć je u Skupštini grada Republike Srbije upriličen koktel i modna revija modne kreatorke Salme Debbagh. Dizajnerka iz Maroka rodom je iz grada Feza. Inspirisna je visokom modom i tradicionalnim različitostima ovoga grada. Salma je uspela da svoju strast iz detinjstva, Craftanu (tradicionalna marokanska odeća) prestavi kao visoku modu.

Foto: Promo

Učestvovala je u velikom broju međunarodnih događaja na kojima se predstavlja realna slika marokanske kulture. Uvek je okružena tradicionalnim umetnicima i kombinuje njihov talenat i uspeh, sa ciljem što boljeg prezentovanja Craftane, smatra da bez njih Craftan ne bi bio na tom mestu u svetskoj modi.

Foto: Promo

Sa modernom vizijom koju ima prezentuje marokanski Craftan na međunarodnoj modnoj sceni.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima