• 0

Otvorena "Nedelja marokanske kulture u Beogradu" (FOTO)

Cilj ovog događaja je promocija Maroka kroz prikaz raznolikosti i bogatstva ručnih radova i zanatlija Maroka iz svih oblasti ove prelepe zemlje

  • 0

Na Kalemegdanskoj promenadi su sekretarka za kulturu Ivona Jevtić i ministar vazdušnog saobraćaja, domaće radinosti i socijalne ekonomije Kraljevine Maroko Mohamed Sajid otvorili "Nedelju marokanske kulture u Beogradu".

Kraljevina Maroko i Republika Srbija ove godine obeležavaju šest decenija od uspostavljanja diplomatskih odnosa i neprekidne saradnje između Rabata i Beograda, i to je povod za održavanje ove manifestacije na kojoj će se bogata kultura i tradicija Maroka predstaviti u našoj prestonici.

Cilj ovog događaja je promocija Maroka kroz prikaz raznolikosti i bogatstva ručnih radova i zanatlija Maroka iz svih oblasti ove prelepe zemlje. Manisfestacija je organizovana uz pomoć diplomatskog predstavništva Maroka i Skupštine grada Beograda u želji da se prikažu autentični marokanski ručni radovi iz svih regija ove zemlje. "Nedelja marokanske domaće radinosti u Beogradu" se održava na površini od 400-600m2 na Kalemegdanu, gde će izlagati umetnici iz različitih delova Maroka i svako se predstaviti kroz svoja umeća i specijalnosti.

Foto: Promo

Naši sugrađani i brojni turisti imaće priliku da prisustvuju nizu dešavanja na kojima će se upoznati sa bogatom kulturom Maroka. Manifestacija će trajati do 24. Septembra. Otvaranju "Nedelje marokanske kulture u Beogradu" prisustvovali su i Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Republike Srbije, ambasador Kraljevine Maroko u Beogradu Mohamed Amin Belhadž, kao i Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Ovaj događaj je prilika da Srbija i Maroko još jednom potvrde svoje prijateljstvo istakla je predsednica Narodne skupstine Republike Srbije, Maja Gojković. Sinoć je u Skupštini grada Republike Srbije upriličen koktel i modna revija modne kreatorke Salme Debbagh. Dizajnerka iz Maroka rodom je iz grada Feza. Inspirisna je visokom modom i tradicionalnim različitostima ovoga grada. Salma je uspela da svoju strast iz detinjstva, Craftanu (tradicionalna marokanska odeća) prestavi kao visoku modu.

Foto: Promo

Učestvovala je u velikom broju međunarodnih događaja na kojima se predstavlja realna slika marokanske kulture. Uvek je okružena tradicionalnim umetnicima i kombinuje njihov talenat i uspeh, sa ciljem što boljeg prezentovanja Craftane, smatra da bez njih Craftan ne bi bio na tom mestu u svetskoj modi.

Foto: Promo

Sa modernom vizijom koju ima prezentuje marokanski Craftan na međunarodnoj modnoj sceni.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima