≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odavno nešto ovako nije posvađalo srpski internet! Bitef i RTS se oglasili zbog scena u uživo programu (FOTO)

Vreme čitanja: oko 2 min.

U toku prenosa više puta je emitovano upozorenje sledeće sadržine: "U predstavi postoje sadržaji koji bi mogli da uznemire pojedine gledaoce" - rekli su na RTS-u

  • 2

Predstava "Olimp u slavu tragedije" Jana Fabra koja je otvorila 51. Bitef trajala je 24 sata, a osim što ju je publika gledala u velikom broju u Sava centru, zahvaljujući direktnom prenosu RTS 3, pratila je i publika kraj malih ekrana.

Predstava koja svoje izvorište ima u antičkim tragedijama obiluje eksplicitnim scenama zbog čega su burno regaovali  kraj malih ekrana, ali i posetioci društvenih mreža.

U krupnom kadru na RTS prstima pipale vaginu i maksimalno širile noge da se dobro vidi: Drugi deo predstave koji je izazvao kontroverzu (18+)

Muškarac liže anus drugom muškarcu u uživo programu na RTS-u: Scena izazvala bujicu komentara (FOTO 18+) (VIDEO)

Bilo je scena u kojima muškarci goli igraju na bini uz zvuke sirtakija, onih u kojima žene pokazuju intimne delove tela, ali i onih za koje nikada ne biste pretpostavili da ćete ih videti na sceni pozorišta ili na javnom servisu u to vreme.

Scene seksa između muškarca i žene iz svih uglova, scene kastriranja, one u kojima jedan muškarac drugom liže anus, analnog seksa sa mučenjem i orgija, samo su neki od načina izražavanja reditelja.

U komentarima je takva predstava upoređivana sa rijalitijima koji se emituju kod nas, ali nekima nije bilo jasno zašto pokazivanje genitalija spada u umetnost.


Kako ni nama nije bilo najjasnije, odlučili smo da pitamo organizatore Bitefa zašto su vagine i penisi umetnost?

- Naš je stav da poštujemo pravo svakog medija na njegovo mišljenje i nemamo komentar - kratko su rekli za "Telegraf".

Ni na javnom medijskom servisu nisu želeli da komentarišu zašto su se odlučili na direktan prenos te predstave osim što su na našu konstataciju da uz prenos nije išlo obaveštenje 18+, rekli:

- U toku prenosa više puta je emitovano upozorenje sledeće sadržine: "U predstavi postoje sadržaji koji bi mogli da uznemire pojedine gledaoce" - rekli su na RTS-u.

Verujemo da vam je sada sve jasnije.

Oni koji ne znaju o čemu pričamo, mogu da pogledaju delove iz predstave i procene sami da li je bilo preterivanja.

Daljinac

(S.Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    26. septembar 2017 | 09:41

    Sodoma i Gomora

  • Mirna

    25. septembar 2017 | 19:50

    Postoje nekulturni i prosti rijaliti koji animiraju TV gledaoce, a sad je pokazan i ovaj visoko kulturni rialiti, mnogo suroviji od TV rialitija, ali kultura je kultura i takve rijalitije prate visoko obrozavan kulturan sveT a TV RIALITI JE ZA NEOBRAZOVANE SIROKE NARODNE MASE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA