Hipnoza jedne ljubavi 50. put pred publikom (FOTO)

Od premijere koja je bila 23.12.2016. predstavu je videlo preko 12 500 gledalaca, predstava je izvedena na sceni Zvezdara teatra 38 i još 12 puta na gostovanjima

  • 0

Ekipa predstave Hipnoza jedne ljubavi i Zvezdara teatar slave jubilej 50. Izvođenje u nedelju 5.11. u 20 časova!

Od premijere koja je bila 23.12.2016. predstavu je videlo preko 12 500 gledalaca, predstava je izvedena na sceni Zvezdara teatra 38 i još 12 puta na gostovanjima. Predstava izaziva veliko interesovanje publike i medija, učestvovala je na brojnim festivalima i osvojila je značajne nagrade ali i visoke ocene gledalaca.

Tekst i režiju predstave Hipnoza jedne ljubavi potpisuje Dušan Kovačević, glumačku ekipu čine Ljubomir Bandović, Anica Dobra, Nina Janković, Dragan Petrović Pele, Ivan Mihailović i Uroš Jakovljević. Hipnoza jedne ljubavi govori o porodici, odlascima, ljubavi prema bližnjima.

Pred kućom šumara Ranka i njegove žene učiteljice Soje jedne septembarske noći pod zvezdanim nebom odvija se radnja ove neobične bajke. Njihova ćerka Mila se sprema na dalek put sa mladićem Majem. Njihove komšije penzionisani vojni lekar dr Vasa i njegov sin Dragi, koji komunicira sa okolinom svirajući gajde, proučavaju nesvakidašnje pojave koje su zadesile mirno planinsko seoce.

Foto: Nikola Vukelić

Ovog meseca predstava je na repertoaru 5, 11, 15, 18.11. u Zvezdara teatru i 19.11. (Brčko), 22.11. (Aleksinac). Povodom 50. izvođenja postavili smo pitanja glumačkoj ekipi predstave, pogledajte pitanja i njihove odgovore:

Ljubomir Bandović, Ranko

Da li se i kako Ranko menjao tokom pedeset izvođenja?

Ranko se menjao koliko sam se i ja menjao, koliko su ga partneri na sceni i publika promenili. Dakle, neznatno.

Anica Dobra, Soja

Da li se Vaša Soja navikla na planinsku tišinu nakon ovih pedeset izvođenja?

Tišinu? Ko poznaje Soju i ko je makar jednom video, zna da je u njoj i oko nje uvek bučno, a kako planina prvo upija zvuke, a zatim ih višestruko vraća kroz eho, tako se Soja čuje i do dalekih galaksija udaljenih milijardama godina.

Foto: Nikola Vukelić

Nina Janković, Mila

Da li je teže ili lakše otići posle tolikog vremena (50. izvođenja)?

Sve je lakše i lakše!

Dragan Petrović Pele, dr Vasa

Koliko dr Vasa utiče lekovito na publiku?

Publiko, prijatelji moji! ,"Vi ste mene pozvali da izlečim vas, a vi ste izlečili mene i dr Vasu."

Foto: Nikola Vukelić

Uroš Jakovljević, Dragi

Da li odlazak manje boli posle 50. izvođenja?

Odlazak boli podjednako pa čak i više, obzirom da iz predstave u predstavu i iz dana u dan bolje upoznaješ onog koji odlazi, jače se povezuješ, jasnije vidiš ono što možeš da izgubiš, ali bez obzira, ljubav ostaje nepromenljiva u svakoj od (ne)jednačina.

Ivan Mihailović, Maj

Svi žele Maja, zovu ga, ceo život ga traže, a često zaborave da provere da nije slučajno sve vreme bio sakriven u njima samima. Maj ne postoji, mi smo Maj.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA