≫ 

Oglasio se i organizator AUDICIJE: Emir nije nikog vređao sinoć u Beogradu, ne zanima me šta je govorio u ratu!

Prema pisanju beogradskih medija, glumac je iskoristio priliku na sceni kako bi citirao delove svog manifesta "Bosna, moja jedina domovina" napisanog 1993. godine u BiH

  • 22

Gostovanje kultne sarajevske predstave "Audicija" sa originalnim glumačkiom postavom juče je upriličeno u Sava centru, i iako je posle 33 godine ponovo oduševilo Beograđane, kod nekih je izazvalo revolt, a sve zbog govora jednog od glavnih glumaca Emira Hadžihafizbegovića. Organizatori, međutim, tvrde da nikakvog skandala nije bilo i da rođeni Srebreničanin nije izgovorio ništa uvredljivo, te da je publika dugo aplaudirala i vraćala ekipu na bis.

SKANDAL U BEOGRADU: U Sava centru umesto "Audicije" bosanski glumac Emir držao uvredljiv govor iz Srebrenice! (VIDEO)

Hadžihafizbegović je, naime, prema pisanju beogradskih medija, iskoristio priliku na sceni kako bi citirao delove svog manifesta "Bosna, moja jedina domovina" napisanog 1993. godine u BiH. Istog onog u kome veliča Nasera Orića, ističe svoje učešće u ratu i srebreničko poreklo.

Bojan Milićević iz "Music stara", organizatora ovog pozorišnog događaja, kaže za Telegraf da niko iz publike nije tražio novac nazad, kao i da niko nije ranije napustio predstavu.

Printskrin: Youtube

- U momentu kada je Emirov lik Bogoljub Šaulić glumio, ja sam bio u svlačionici. Pitao sam kasnije svoje drugare da li je stvarno rekao nešto uvredljivo, ali su me oni ubedili da zaista nije.

- Mene ne zanima šta je on pričao devedesetih, šta je radio u ratu i koja su mu politička uverenja, već kakav je kao glumac - rekao je Milićević.

Iz Sava centra su nam nezvanično rekli da ni oni nisu bili prisutni kada je Hadžihafizbegović citirao delove svog upitnog manifesta. Takođe, dodali su da su oni samo izdali prostor organizatoru.

Foto: ATA Images

Da podsetimo, "Audicija" je predstava nastala u decembru 1984. godine kao deo nastavnog procesa na Akademiji scenskih umetnosti u Sarajevu kod profesora Bore Stjepanovića.

Prvi put je izvedena na Otvorenoj sceni OBALA, a ubrzo je doživela Ex-Ju turneju. Predstavu je odgledalo preko 2,5 miliona ljudi, a u njoj još glume Admir Glamočak, Senad Bašić, Jasmin Geljo, Saša Petrović, Željko Kecojević, Mladen Nelević, Haris Burina, Branko Đurić i Željko Ninčić.

Foto: ATA Images

Sporni manifest poslušajte ovde:

Daljinac

(S.I. / s.ilic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mena

    10. novembar 2017 | 16:51

    Super neka neki nas glumac ide kod njih pa neka govori o Markalama i slicnim prevarama zbog cega su srbe optuzili. Meni je nase demokratije, tolerantnosti, oprastanja preko glave. To je razlog zbpg cega nas niko ne postuje, jer kod nas moze sve pa i pljuvanje po nama. Zar nije dosta.

  • vuk

    10. novembar 2017 | 16:46

    Ne bih se zacudio da Naser odrzi tribinu u Beogradu na temu primene Zenevske konvencije . Mi Srbi imamo selektivno i pilece pamcenje .Pozovite ih opet 😀😂

  • vukasin popovic

    10. novembar 2017 | 17:50

    Beogradjani dragi imali granice u vasem slepilu. Kod ociju i usiju vi nit vidite niti cujete. Il ste zavedeni pa nerazumete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA