Zvonko Bogdan sutra puni Sava centar (FOTO) (VIDEO)

Ovaj koncert je nazvan po pesmi "Ne vredi plakati", koju je Zvonko napisao i snimio na svom albumu "Što se bore misli moje", od čijeg izlaska se upravo navršava 40 godina

  • 3

Legenda panonske muzike Zvonko Bogdan sa svojim vernim tamburašima održaće sutra (20:30) u ispunjenoj velikoj dvorani Sava centra u Beogradu koncert nazvan "Ne vredi plakati".

Proveli smo jedan dan sa Zvonkom Bogdanom na salašu: Dao nam je važnu lekciju o životu i manirima muškaraca (FOTO) (VIDEO)

- Sve što doživim i vidim stavljam u stihove i melodiju. Sve što sam sakupio ili komponovao, vezano je za jedno vreme koje se ponoviti neće. Fijakeri, konji i salaši su otišli u istoriju, a ja ih čuvam za mlade generacije. Vremena su se promenila i ljudi, jedino što ostaje su uspomene, a sa mojim tamburašima ja ih ljubomorno čuvam više od 50 godina - poručuje Zvonko.

Bard panonske šansone Zvonka Bogdan tokom svoje višedecenijske karijere snimio je brojne albume na kojima je, pored sopstvenih kompozicija, snimio jedinstvene interpretacije narodnih i pesmama drugih autora kao što su "U tom Somboru", "Što se bore misli moje", "Ima dana", "Evo banke Cigane moj", "Ko te ima taj te nema", "Vratiće se rode".

Foto: Boris Vezmar

Kvalitet Bogdanovih autorskih pesama najbolje pokazuje činjenica da ih danas mnogi doživljavaju kao izvorne narodne pesme - "Ej salaši na severu Bačke", "Govori se da me varaš", "Već odavno spremam svog mrkova", "Ne mogu se tačno setit leta", "Prošle su mnoge ljubavi", "Život teče u laganom ritmu"...

Ovaj koncert je nazvan po pesmi "Ne vredi plakati", koju je Zvonko napisao i snimio na svom albumu "Što se bore misli moje", od čijeg izlaska se upravo navršava 40 godina. Na tom albumu Zvonko je snimio i klasike tamburaške muzike kao što su "Na te mislim", "Osam tamburaša s' Petrovaradina", "Seoska sam lola"...

Ulaznice za koncert Zvonka Bogdana "Ne vredi plakati" koštaju 2.100, 1.900, 1.600, 1.300 i 800 dinara na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    10. novembar 2017 | 16:59

    E to je kvalitet, 40god.brajko moj,bravo za BOGDANA.

  • M.K.

    10. novembar 2017 | 17:37

    Ne znam nešto puno o ovom pevacu poznajem samo njegovu numeru ko te ima taj te nema ❤ uz tamburaše i dobrog vina milina .

  • Vesna

    10. novembar 2017 | 18:29

    Duboko postovanje i naklon legendi Zvonku Bogdanu. Privilegija i cast je uzivo slusati ovog umetnika. Bice to divan muzicki vremeplov u davna i lepa vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA