Paraćin dobija Kulturni centar od 1.700 kvadrata, po ugledu na čuveni londonski "Siti hol" (FOTO)

Objekat je napravljen za održavanje mnogih, kulturnih, privrednih, društvenih i turističkih manifestacija, a u njemu će ponovo raditi i bioskop

  • 0

U Paraćinu se završava objekat Kulturnog centra, po ugledu na londonski "Siti hol", u čiju izgradnju su država i opština uložile 160 miliona dinara.

Kinezi će u Srbiji graditi najveći kulturni centar u Evropi! Za taj projekat su dali već 417 miliona dinara

Objekat je površine 1.700 kvadratnih metara, u njemu se već održavaju neke manifestacije, a u celosti će biti zvaršen i opremljen iduće godine, izjavio je novinarima u Kulturnom centru predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Objekat je napravljen za održavanje mnogih kulturnih, privrednih, društvenih i turističkih manifestacija, a u njemu će ponovo raditi i bioskop.

Sala bioskopa je moderno opremljena i u njoj je već bila projekcija filma "Ulazak voza u stanicu", jednog od prvih filmova braće Limijer.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Služiće za potrebe ustanova, hotela za organizovanje seminara, simpozijuma i promocija, udruženja građana, a veliki je da se u njemu, u isto vreme, mogu održavati više skupova, istakao je Paunović.

Paunović je precizirao da je u prizemlju objekta velika galerija, na spratu bioskopska sala sa tri manje sale koje se mogu nezavisno koristiti za manje skupove.

Na drugom spratu je veliki amfiteatar sa pomoćnimprostorijama i terasom. Na poslednjem spartu je još jedna sala za razne namene...

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Predsednik opštine je potsetio da je gradnja Kulturnog centra počela 2010.godine "država je finansirala grube radove kroz projekat pomoći građevinskoj industriji a ostalo opština", ali se gradnja odužila zbog raznih teškoća i katastrofalne poplave koja je zadesila Paraćin u maju 2014.godine.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA