Kaliopi za Telegraf: Čast mi je što ću u zidove Kolarca utisnuti trag svojih stihova i refrena (FOTO)

"Ko Beograd jednom zavoli, voli ga zauvek. Publika to oseti i zna da to nije ljubav na dva, tri dana. Zato mi veruju i vole me"

  • 0

Najveća makedonska pop zvezda i jedna od najvećih zvezdi i vokala na Balkanu, Kaliopi, će 25. i 26.novembra održati akustične koncerte na Kolarcu. Tim povodom, proćaskali smo sa divom moćnog vokala, a ona nam je, kao i uvek, prenela svoju genijalnu, prepoznatljivu energiju.

Zbog ogromnog interesovanja, Kaliopi i drugi put na Kolarcu: "Kofer ljubavi" pun topline usred hladnog novembra

  • Kako se rodila ideja za ovakve, posebne i drugačije koncerte na Kolarcu?

- Uz jednu uobičajenu jutarnju kafu na Skajpu sa Romeom, koju praktikujemo kad smo kreativni, rodila se ideja za "anplagd" koncert. Nismo ni sanjali da će publika tako brzo dati odgovor na tu našu ideju. Umesto planiranog jednog, sad sviramo dva koncerta. Jako sam srećna zbog toga.

  • Koja je vaša prva asocijacija na Kolarčevu zadužbinu?

- Duboki respekt. To je jedan od najlepših muzičkih hramova u svetu. Meni je čast što ću u zidove Kolarca utisnuti trag svojih stihova i refrena. Uvek se rado vraćate Beogradu, i publika vam šalje neizmernu ljubav i energiju.

  • Šta Beograd znači za vas?

- Za mene Beograd znači više nego što možete da zamislite. Ja živim u ovom gradu i kad me nema. Ne moram u njemu biti fizički prisutna da bih ga doživela. Ko Beograd jednom zavoli, voli ga zauvek. Publika to oseti i zna da to nije ljubav na dva, tri dana. Zato mi veruju i vole me.

Foto: Kristijan Teodorov
  • Da li Beograđanima donosite kofer ljubavi, da ih ugreje u hladnim, novembarskim danima?

- Da, veliki, crveni! Ovaj "anplagd" koncert biće pun pogodak za sve one koji su spremni da sa  mnom raspakuju taj kofer. Biće to dve nezaboravne noći.

  • Da li je teže pevati u akustičnoj varijanti, i šta takve nastupe izdvaja i čini posebnim u odnosu na one "standardne"?

- Ovo je ona varijanta, gde je sve na dlanu, vidljivo, opipljivo, dostupno... Ovaj tip koncerta otvara jednu drugačiju mogućnost, gde publika i umetnik postaju jedno. Kao u najlepšoj ljubavnoj priči bez roka trajanja... Moj bend i ja se izuzetno radujemo ovim koncerima, pogotovo što znamo da će publika sa nama beskrajno da uživa.

  • Imate li tremu pred nastup posle toliko godina bavljenja muzikom?

- Uvek. Meni je ta vrsta adrenalina potrebna pre nego što izađem na scenu. To je zbog toga jer jedva čekam da vidim ko mi sedi u publici. Onda mi je bitno da im opipam puls i krenem sa pričom, koju na kraju svi završimo u jedan glas.

Foto: Nemanja Novaković
  • Da li ste očekivali dva koncerta, da će prvi tako brzo biti rasprodat? Da li ste bar priželjkivali?

- Nisam očekivala, al priželjkivala jesam jedno - da publika prepozna ono što im donosim. Zahvalna sam Beogradu što mi je ponovo širom otvorio vrata.

  • Da li ćete pevati i "Kestene", koje ste prošle godine obradili? Beogradska publika veoma voli tu vašu izvedbu.

- Svakako. "Kesteni" su postali simbol dva vremena. Jedno koje su doživeli sa grupom "Alisa" i ovo danas, sa mnom. U ime toga ova pesma ima posebno mesto na mojim koncertima.

  • Imate li još uvek neostvarenih želja kada je u pitanju vaša karijera? Da li biste nam otkrili, ukoliko imate neku?

- Više volim da razmišljam o ostvarenim željama. Pa i kad je karijera u pitanju. Smatram da je jedan život dovoljan da čovek ostvari pojedine želje. I kad to uspe, onda je lepo zahvaliti se životu.

Foto: Kristijan Teodorov
  • Šta posle koncerata u Beogradu, kakvi su vam planovi za naredni period?

- Nakon Beograda idemo za Podgoricu, pa Skoplje, pa opet u Srbiju, pa u Bosnu... koncerti, putovanja, nastupi... i vreme je za novu pesmu, možda i dve... Videćemo! Sve dok imam Romea, ne brinem. On sigurno već radi na faktoru iznenađenja, za mene i publiku.

  • Gde ćete biti za najluđu noć?

- Još uvek razmišljam!  Ne znam hoću li biti Deda mraz ili irvas?

  • Šta želite sebi, a šta čitaocima Telegrafa u narednoj godini?

- To što poželim sebi, poželeću i njima. Zdravlja!

Daljinac

(J.Odabašić Džodan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA