≫ 

Najbolje uloge Nebojše Glogovca koje ćemo zauvek pamtiti (VIDEO)

Osvojio je niz nagrada za svoja ostvarenja na filmu i u pozorištu. Najviše nagrada dobio je za ulogu u predstavi i filmu "Hadersfild"

  • 3

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je jutros od teške bolesti na Instututu za onkologiju u 49. godini života. Igrao je u brojnim domaćim fimskim ostvarenjima, a jednako je bio prisutan i u pozorištu. Teško je odrediti u kojoj ulozi ćemo ga najviše pamtiti, da li kao Bogdana, Zlatana, policajca, taksistu Živca...

Nataša Ninković se od Nebojše Glogovca oprostila slikom koja cepa srce (FOTO)

TUGA DO NEBA! Preminuo Nebojša Glogovac

Osvojio je niz nagrada za svoja ostvarenja na filmu i u pozorištu. Najviše nagrada dobio je za ulogu u predstavi i filmu "Hadersfild". Dobitnik je i četiri godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Ipak, filmadžije će da ga pamte najpre po prvoj zapaženijoj ulozi na filmu "Ubistvo s predumišljajem" iz 1995. godine gde je igrao Bogdana Bilogorca uz Branku Katić. Ovom ulogom definitivno je nagovestio sjajnu karijeru. Dobio je nagradu Car Konstantin za najbolju mušku ulogu u tom filmu.

U filmu "Do koske" igrao je Simketa. Za potrebe tog filma naučio je da puca iz oružja i otima auto, a tome ga je, kako je otkrio u ranijem intervjuu, učio Milorad Ulemek Legija.

U filmu Gorana Paskaljevića "Bure baruta" igrao je taksistu, a film je snimljen prema istoimenoj pozorišnoj drami Dejana Dukovskog, koja se od 1995. godine igrala na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Kao Zlatka Gavrilovića svi ga znaju u seriji "Porodično blago".

Radnja filma "Nebeska udica" snimanog 2.000 godine odvija se u vreme sedam dana majskog bombardovanja.

Nema koga nije nasmejao u čuvenim "Munjama" gde je igrao policajca.

Kako zaista izgleda prosečan beogradski taksista, sjajno je pokazao u ostvarenju "Kad porastem biću kengur", gde je igrao Živca taksistu.

Poslednja uloga mu je u srpskoj TV seriji "Nemanjići rađanje kraljevine" gde je glumio Vukana Nemanjića.

VIDEO: Nebojša Glogovac - mini predstava na Marakani pred Crvena zvezda - Arsenal

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    9. februar 2018 | 11:23

    Ostalo je - cutanje... (V.Sekspir:"Hamlet".)...

  • Sladja

    9. februar 2018 | 11:39

    A "Klopka",njegov najbolji film! Sjajan glumac bio! Pocivaj u miru

  • Србија

    10. februar 2018 | 18:21

    Зашто нико од "истакнутих" медија не спомиње да је глумио Ђенерала Михаиловића, кога је маестрално одглумио? Је л' се ми то стидимо наших највећих хероја?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA