≫ 

"Brzinom munje je bio osuđen": Potresni govor Svetozara Cvetkovića i minut ćutanja za Glogovca na predstavi posle sahrane (FOTO)

Nakon potresnog govora, Cvetković je pozvao sve prisutne da ustanu i minutom ćutanja odaju počast Nebojši Glogovcu, što je cela sala i učinila

  • 4

Da je prerana smrt jednog od najvećih glumaca današnjice - Nebojše Glogovca duboko potresla celu Srbiju i region, a naročito glumački svet, pokazalo se i sinoć, kada je kompletna glumačka postava predstave "Pijani" koja se igra u Ateljeu 212, pred početak komada, izašla na scenu kako bi odala poštu voljenom kolegi i prijatelju.

Ceo Pionir se naježio zbog govora Nebojše Glogovca koji je pušten sa razglasa pred Zvezdin meč (VIDEO) (FOTO)

Tom prilikom Svetozar Cvetković obratio se publici i potresnim govorom podsetio sve na nenadoknadiv gubitak.

- Danas je u Beogradu posle podne sahranjen naš kolega i prijatelj, jedan od glumaca sa ovih prostora, čovek koji je plenio... Neizbrisiv trag je ostavio iza sebe, u godinama u kojima ne zaslužuje da ode. Mi smo svi, bez obzira kojem pozorištu pripadali na neki način šokirani. Brzinom munje je bio osuđen... - samo je deo govora koji je pred početak predstave održao glumac Svetozar Cvetković.

Poslušajte ceo govor:

Nakon potresnog govora, Cvetković je pozvao sve prisutne da ustanu i minutom ćutanja odaju počast Nebojši Glogovcu, što je cela sala i učinila.

Nakon toga odigrana je predstava.

Predstava "Pijani" rađena je po tekstu Ivana Viripajeva, u režiji Borisa Liješevića. Radnja komada smeštena je na Zapadu, u nekom od današnjih velegrada, gde je 14 likova, među kojima su bankari, menadžeri, dobrostojeći sloj savremenih tehnokrata i intelektualaca i jedna prostitutka iz različitih razloga - pijani.

To pijanstvo je, međutim, samo maska preko koje oni mogu da se osmele i kažu istine koje čak ni sami sebi ne smeju trezni da priznaju, istine koje otkrivaju koliko besmisleno, ništavno i podlo žive.

U "kolektivnom monologu" neki od njih ipak dolaze do saznanja da na svetu postoji i nešto drugo, nešto zbog čega vredi živeti, a to su ljubav i nada.

Ovo je filozofska komedija o otkrivanju i samospoznaji koja sadrže opomenu i poziv svima da se više ne boje i da se konačno prepuste životu, a nosi jaku poruku - da je sve prolazno, pa i život, i da se treba prepustiti, jer nas sve pre ili kasnije čeka neizbežna smrt, koje se svi do jednog plašimo, samo malo ko to zaista priznaje.

U predstavi inače igraju Marta Bjelica, Nebojša Ilić, Jelena Đokić, Isidora Minić, Bojan Žirović, Svetozar Cvetković, Dara Džokić, Nenad Ćirić, Branka Šelić, Vuk Jovanović, Dejan Dedić, Branislav Trifunović, Strahinja Blažić i Jelena Petrović.

I možda bi ova predstava izgledala sasvim drugačije, da nije bila odigrana na dan kada je Glogovac sahranjen, a skoro sve njegove kolege koje su igrale u toj predstavi bile samo nekoliko sati pre na ispraćaju prerano preminulog Nebojše Glogovca. Možda bi ostavila manju gorčinu u grlu i težinu u želucu da jedan od likova nema galopirajući rak zbog koga umire za četiri meseca...

Možda. Svakako je vredi pogledati, samo što su je neki od nas gledali u najtežem mogućem trenutku.

Daljinac

(J.O.Dž.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sanja

    13. februar 2018 | 09:55

    Prvi put kada sam plakala u bioskopu gledala sam film ubistvo sa predomisljajem, bila sam klinka i secam se da je cela sala plakala ,volela sam Nebojsu kao glumca bio je odlican u svim filmovima i ulogama koje je glumio. Žao mi je što je prerano otišao jedan čovek sa toliko talenta, jedna skromna duša. Počivaj u miru legendo. Ponosni smo svi na tebe

  • Maki

    13. februar 2018 | 10:52

    Ode Glogi, Manda, Madzgalj, Gaga, Bata, Djosa, mnogi.I opet mi se srce kida,boli, zbog veličina koje nisam poznavala, a ipak kao da su mi najrodjeniji. Putuj Glogi među anđele, a tvoja publika nikada te nece zaboraviti.

  • Mica

    13. februar 2018 | 11:29

    Bas je surov ovaj zivot. Ne mogu da izbijem iz glave, da Clogovca vise nema, po gotovu sto ga gledamo svako vece u seriji, deluje sasvim nestvaro.Andjeli s tobom bili dobri covece! Ziveces u nama svima vecno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA