Bravo za Pančevo! Centar za kulturu dobija naziv po Nebojši Glogovcu

Ta odluka je doneta u znak trajnog sećanja na vrhunskog umetnika i neponovljivog barda glumišta

  • 6

Gradska uprava Pančeva odlučila je da Kulturni centar Pančeva ubuduće nosi ime "Centar za kulturu Nebojša Glogovac Pančevo", saopštila je danas Uprava.

Slava me ne zanima, moje ime nije bitno na špici, ja sam sluga svog posla: Nebojša Glogovac je pre 18 godina ispričao šta je za njega suština glume i života

Kako se navodi u obrazloženju, ta odluka je doneta "u znak trajnog sećanja na vrhunskog umetnika, neponovljivog barda glumišta, Nebojšu Glogovca".

Nebojša Glogovac odrastao je u Pančevu u kome je sticao prva glumačka iskustva u Ateljeu mladih pre nego što je otišao u profesionalce.

Tokom svoje filmske i poyorišne karijere oživeo je brojne karakterne likove najrazličitijeg spektra, od kojih se većina već sad smatraju antologijskim, navela je Uprava u obrazloženju objavljenom na sajtu Uprave.

Istovremeno, najavljeno je i da je u toku, kao izraz pijeteta, priprema izložbe koja će biti postavljena u Centru za kulturu "Neboša Glogovac" Pančevo.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eto

    13. februar 2018 | 21:10

    Ziv je Nebojsa, umro nije!

  • Dok je Srba i Srbije

    13. februar 2018 | 20:58

    Pametno!

  • Vojvodooo...

    13. februar 2018 | 22:49

    Ne,nisi otišao od nas,ne nikad nećeš otići,ne damo te zaboravu,ziveces večno kroz tvoje uloge,ziveces večno u tvom Pančevo,veliki naklon za taj potez,Beogrede,Nevesinje,Trebinje jedan je NEBOJIŠA GLOGOVAC oduzite mu se kako dolikuje da živi kroz vrijeme...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA