≫ 

Scenarista serije Nemanjići: Nisam primetio fresku iznad Rastka. Nije smak sveta ako se to desilo

Scenarista serije Gordan Mihić jednu od najvećih grešaka u domaćoj kinematografiji ne shvata fatalistički

Strasti oko dugo najavljivane i još više osporavane serije "Nemanjići" na RTS ne smiruju se ni skoro tri meseca nakon premijere prve epizode.

Komedija u Nemanjićima, Rastko se zamonašuje ispod freske Svetog Save?! Verski analitičar grmi: Umesto da veličaju srpsku istoriju, oni joj se smeju

Poslednja u nizu grešaka koje su građani primetili i odmah osuli paljbu, ali i duhovite komentare na društvenim mrežama tiče se scene kada se Rastko Nemanjić zamonašuje dok ga Sveti sava posmatra sa zida manastira.

Ipak, scenarista serije Gordan Mihić jednu od najvećih grešaka u domaćoj kinematografiji ne shvata fatalistički.

- Stvarno? Nisam to primetio. Pa dobro, nije smak sveta. Nadam se da nam to niko neće zameriti i to se dešava. Ovo je visoko profesionalno urađena serija - rekao je Mihić za Informer.

Foto: Marko Todorović

Čini se da Tviteraši ne praštaju omaške, pa su nastavili da komentarišu:

Izgleda da Mihić nije pogledao šta se događa na Internetu, nakon emitovanja treće epizode u kojoj smo imali priliku da vidimo kako Rastko postaje monah pod freskom samog sebe, odnosno da je serija postala predmet podsmeha, upravo zbog ove greške.

Da podsetimo, u sceni u kojoj je Rastko pobegao u manastir Svetog Pantelejmona kako bi se zamonašio, i potera za njim stiže prekasno, gledaoci su mogli da vide kako je "nastao" Sava na podu manastira na čijem se zidu nalazi freska sa njegovim likom.

"Nemanjići" se emituju vikendom na RTS 1, a ova kontraverzna i preskupa serija inače se finansira iz budžeta.

VIDEO Vojin Ćetković o seriji Nemanjići

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biser

    27. februar 2018 | 17:16

    Poso ti je bio da to primetiš i radiš kako treba..............

  • Emil

    27. februar 2018 | 17:37

    Pa da budem iskren to je jedna greškica u odnosu na ovu katastrofu od serije,kako ga nije sramota da izjavi da je ovo visoko profesionalno urađena serija,ovo je bruka neviđena,ne mogu da nađem odgovarajuće reči za ovo smeće.Zašto nije pogledao bilo koju stranu seriju na temu srednjeg veka, pa bi uradio scenario barem malo ozbiljnije od ove retardacije.

  • Pa Mila Rosic

    27. februar 2018 | 17:42

    Elementarno neznanje. Nedopustivo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA