≫ 

TOTALNA ZBRKA: Šerbedžija je ipak želeo da glumi Jašarija i sam se prijavio za tu ulogu?

Albanski režiser tvrdi da je Šerbedžija bio taj koji je tražio da glumi albanskog teroristu, čak da je poslao i fotografije da bi dokazao koliko njih dvojica liče

  • 19

Vest da je glumac Rade Šerbedžija odbio da glumi ologlašenog vođu OVK Adema Jašarija, odjeknula je juče u javnosti, ali režiser ovog filma tvrdi za albanske medije da je Šerbedžija bio taj koji je želeo ovu ulogu, ali ga je on odbio jer je Srbin!

Rade Šerbedžija odbio ulogu vođe i osnivača OVK, a dao je i obrazloženje kao poruku celom svetu

Zbrku oko toga ko je u pravu teško je raspetljati, jer je jedini čovek koji može da nam kaže šta se stvarno desilo, Rade Šerbedžija, u Americi na snimanju serije. Pokušali smo da dobijemo neke informacije preko njegovih PR-ova, ali smo dobili odgovor da ne znaju ništa o tome, da se ne bave njegovom filmskom karijerom i da zovemo Šerbedžiju.

Cela zbrka počela je sa intervjuom koji je Ljuan Krueziu, režiser i scenarista filma o životu Adema Jašarija, dao za albansku televiziju na Kosovu "Klan Kosova", a koji su preneli svi važniji albanski mediji. Govoreći o pripremama za početak snimanja filma o Jašariju, kog Albanci smatraju herojem, a Srbi teroristom, Krueziu je rekao da mu se javilo mnogo ljudi zainteresovanih da ga glume.

Foto: Wikimedia/Bdx

- Za ulogu Jašarija zainteresovan je i Rade Šerbedžija. On me je kontaktirao preko glumca sa Kosova Envera Petrovcija i rekao da je zainteresovan za ovu ulogu - rekao je režiser i dodao kako mu je Šerbedžija poslao čak i fotografije kako bi dokazao koliko njih dvojica liče.

Režiser je napomenuo da mu je bio čudan razlog zbog kog Šerbedžija želi ovu ulogu.

- Rekao je "Ako ja, kao Srbin, mogu da igram ulogu Adema Jašarija, onda će ceo svet prihvatiti Jašarija" - istakao je režiser.

Krueziu kaže da je, ipak, odbio Šerbedžijinu ponudu.

- Nisam želeo da mi glavnu ulogu u filmu igra Srbin. Postoji još poznatih ličnosti koje su zainteresovane za ovu ulogu.  Tokom narednih nekoliko meseci organizovaćemo audicije na kojima ćemo pronaći najboljeg čoveka za ovaj posao - rekao je režiser.

gazetaexpress.com/printscreen, Evo šta pišu albanski mediji

Ovu vest preneli u tom obliku su i svi albanski mediji i portali. Sa druge strane, portali sa severa Kosova tvrde da je razgovor između Šerbedžije i albanskog režisera imao drugačiji ton i, ton u kom je Šerbedžija taj koji odbija ovu ulogu uz objašnjenje da bi njegov pristanak da glumi u filmu u kom se jedan od najvećih terorista sa ovih prostora predstavlja kao heroj, naveo ceo svet da prihvati Jašarija, što on ne želi.

Pozvali smo jedan od tih portala i urednici su nam rekli da ne bi bilo prvi put da su mediji pogrešno preveli neki albanski tekst i da su oni sami napravili kompilaciju tekstova sa nekoliko sajtova.

Jašari je poznat po užasnim zločinima koje činio nad srpskim narodom, a njegova zločinačka grupa bila je jedan od glavnih nosilaca terorizma devedesetih godina, a pokret je eskalirao 1994. kada je formirana takozvana OVK, na čijem je čelu bio Jašari sve do smrti 1998. godine, kada je poginuo u sukobima sa policijom u selu Prekaz.

Da stvar bude gora, ova vest pojavila se istog dana kada je Jašari u Prekazu, u blizini kuće, dobio mural sa njegovim likom.

Ako znate albanski jezik, pogledajte kako je tekao razgovor sa režiserom filma o Jašariju: 

(VIDEO) Prisetimo se svih strahota ratova:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Printscren/gazetaexpress.com, Evo kako o ulozi Šerbedžije u filmu pišu albanski mediji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA