Tri priznanja za "Službeni glasnik" na Novosadskom sajmu knjiga

Nagrada "Laza Kostić" jedno je od najznačajnijih književnih priznanja, koje se svake godine dodeljuje na Novosadskom sajmu knjiga autoru dela čiji je izdavač učesnik Sajma

  • 0

- Nije mala stvar osvojiti tri priznanja u jednom danu, i to za knjige koje spadaju u domen nekomercijalne literature, i iz različitih oblasti. Raduje me što naše knjige iz dečje književnosti, koje odnedavno objavljujemo, dobijaju nagrade i stiču popularnost, jer čitaoce treba gajiti i negovati. Ove nagrade dokazuju status Službenog glasnika kao čuvara srpske književnosti i nauke u izdavaštvu - izjavila je Jelena Trivan, direktorka JP Službeni glasnik, nakon što je ova izdavačka kuća dobila čak tri nagrade na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu.

Foto: Promo

Nagrada "Laza Kostić", za najbolje književno ostvarenje objavljeno između dva Sajma knjiga, dodeljena je Slobodanu Vladušiću za izdanje Književnost i komentari, dok je nagradu u novoustanovljenoj kategoriji za najbolju knjigu u oblasti književnosti za decu dobio Roman bez ormana, Vuleta Žurića. Specijalna nagrada pripala je Službenom glasniku kao izdavaču Istorije beogradskih svetinja, autora Zorana M. Jovanovića.

Foto: Promo

Nagrada "Laza Kostić" jedno je od najznačajnijih književnih priznanja, koje se svake godine dodeljuje na Novosadskom sajmu knjiga autoru dela čiji je izdavač učesnik Sajma.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA