≫ 

Izvedena predstava o bračnom paru Milošević u Narodnom pozorištu

Prenaglašena estetika 1990-ih godina u kojoj su dominirali štras, "brze" patike, drečave trenerke, formiranje turbo folk i dens scene

  • 3
Slobodan Sloba Milošević i Mirjana Mira Marković Foto: Vican Vicanović/Privatna arhiva Jovana Milivojević

Sećanja na vizuelni, ideološki, društveni i intimni okvir tragične sudbine porodice Milošević, oživeli su glumci ansambla Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici, u beogradskoj premijeri predstave "Lift - Slobodan šou" na sceni Narodnog pozorišta.

Saznajemo: Oni će igrati Slobodana Miloševića i Miru Marković u predstavi o životu bračnog para, a glumica je prelepa! (FOTO)

Predstava o kojoj su već tokom priprema izveštavali najveći svetski mediji, prvi put je izvedena 6. marta u Domu kulture u Gračanici.

Beogradska pubilaka je, u teatarskom komadu po tekstu Jelene Bogavac, u režiji Nenada Todorovića, imala prilike da vidi pre svega reminiscencije bračnog para Milošević na same početke njihove veze, prve poslove i kućenje, odnos prema deci i rukovođenje partijama i državom.

Prenaglašena estetika 1990-ih godina u kojoj su dominirali štras, "brze" patike, drečave trenerke, formiranje turbo folk i dens scene, bila je platforma za priču o svim zabludama i pogrešnim procenama Miloševića i njegovog najbližeg okruženja.

Foto: Profimedia/Polaros

Ansambl Narodnog pozorišta iz Prištine odlično se snašao u veoma zahtevnim songovima i koreografiji, pa je predstava na momente dobijala konture pravog mjuzikla.

U poslednjoj trećini komada glumci su u oprobanom maniru postdramskog pozorišta podelili da publikom lična sećanja na različite periode Miloševićeve vladavine: od protesta opozicije na ulicama Beograda do bombardovanja Srbije 1999. godine.

Publika je na kraju dugim aplauzom ispratila protagoniste predstave sa scene Narodnog pozorišta u Beogradu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA