Maja je najlepša Zona Zamfirova, a malo ko je zna: Njenoj lepoti bi zavidele i Katarina Radivojević i Brankica Sebastijanović (VIDEO)

"Zona Zamfirova" je bila jedna od najpopularnijih predstava leskovačkog narodnog teatra i na repertoaru je bez prekida bila punih deset godina, odigrana više stotina puta

  • 1

Njenoj lepoti bi se danas poklonile i Katarina Radivojević i Brankica Sebastijanović, a da se kultni film "Zona Zamfirova" snimao te davne 1997. godine Šotra sigurno ne bi imao dileme i izabrao nju za glavnu  ulogu.

I poznavaoci pozorišta kažu da je Maja Jovanović najlepše Zone Zamfirsko koje je ikada živelo na pozorišnoj sceni, a ova glumica je tu ulogu igrala punih deset godina na sceni Narodnog pozorišta Leskovac.

Šta će biti s Manetovom kućom: Čuveni objekat iz "Zone Zamfirove" propadao godinama, sada dobija novu namenu

- Sa tom ulogom sam počela karijeru u Leskovcu. Iz tadašnje uprave su me pozvali namenski zbog te uloge, a do tada sam bila član drame pirotskog pozorišta - priseća se ova glumica koja je dugi niz godina prvakinja leskovačkog ansambla.

Glumica Maja Jovanović deset godina je igrala Zonu Zamfirovu u pozorištu u Leskovcu Printskrin: Youtube/Djole251

"Zona Zamfirova" je bila jedna od najpopularnijih predstava leskovačkog narodnog teatra i na repertoaru je bez prekida bila punih deset godina, odigrana više stotina puta.

- Zonu nisam glumila, osećala sam je. Bila sam ona istinski. Tu je umesto nas igrala ljubav, koja je večita tema. I lepota koja me je, kažu drugi, krasila, samo je bila ukras za oči, a emocije koje smo svi davali na sceni je razlog zašto je ovaj tekst Stevana Sremca toliko trajao u našem pozorištu - tvrdi Maja Jovanović.

Pored Maje, legendarnu ulogu tetka Doke, koja se i danas pamti i koje se sa nostalgijom sećaju u leskovačkoj Čaršiji, napravila je pokojna Gordana Petković Milošević, a 1997. godine, predstava je snimljena za potrebe dramskog programa RTS-a.

Maja Jovanović danas ima još jednu zapaženu ulogu u predstavi "Polovnjače" koja je na repertoaru leskovačkog Narodnog pozorišta.

Daljinac

(Telegraf.rs/jugmedia.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA