Najveći koncert klasične muzike na otvorenom: Beogradska filharmonija 24. juna na Ušću

Koncert koji je prošle godine oduševio Beograđane, ponovo se održava, ovaj put sa novinom

  • 0

Veliki koncert na otvorenom Beogradske filharmonije, koji je prošle godine 20.000 posetilaca ostavio bez daha, ponovo će se održati ovog 24. juna pod palicom šefa-dirigenta Gabrijela Felca. Naziv ovogodišnjeg spektakla biće "Piknik pod zvezdama".

U 25 gradova Srbije besplatno gledanje filmova: Uživajte u nagrađivanim ostvarenjima za 0 dinara (FOTO)

Ova ustanova kulture pozvala je publiku iz svih krajeva zemlje, a naročito porodice sa decom, na veliki koncertni piknik tokom koga će uživati u najlepšim numerama klasične muzike i na starom mestu u novobeogradskom Bloku 13, na poljani između Tržnog centra Ušće i Palate Srbija.

Uživanje na starom mestu Foto: bgf.rs

Na sceni će biti čak 105 muzičara, a posebnu novinu predstavljaće audio-vizuelni projekat "HD Odiseja" koja će događaj biti još "spektakularniji". Naime, dok orkestar bude svirao remek-dela klasične muzike publika će na velikim ekranima moći da prate veličanstvene snimke Zemlje i Kosmosa koje pravi američka svemirska agencija NASA, saznaje Blic.

Kapije se otvaraju u 17, a koncert će početi u 20.30 časova.

BEJBI-PIT ZA NAJMLAĐE

Prošle godine Filharmonija je priredila prvi koncert klasične muzike na otvorenom u našoj zemlji koji je okupio toliki broj ljudi. Specijnalni gost bio je Zubin Mehta. Procena o broju posetilaca iz Srbije i regiona kretala se u rasponu od 20 do 30 hiljada. Kako saznajemo nedostaci koji su tada primećeni biće otkolenjeni, ozvučenje će biti jače, a umesto fan-pita imaćemo bejbi-pit za najmlađe posetioce.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA