• 0

Kraj sezone 2017/2018. u Zvezdara teatru (FOTO)

"Korešpodenciji" deset nagrada na pozorišnim festivalima

  • 0

Pozorišna sezona 2017/2018. u Zvezdara teatru zvanično je završena u subotu, 23. juna, izvođenjem predstave "Hipnoza jedne ljubavi", Dušana Kovačevića.

U ovoj, više nego uspešnoj sezoni, Zvezdara teatar je imao dve premijere - u februaru, kada je izvedena predstava "Korešpodencija", Borislava Pekića i Borislava Mihajlovića Mihiza, u režiji Gorčina Stojanovića, a potom u aprilu, kada je premijerno izveden komad "Osama-Kasaba u Njujorku", Vladimira Kecmanovića, u režiji Darka Bajića.

Predstava "Korešpodencija" Borislava Pekića i Borislava Mihajlovića Mihiza u režiji Gorčina Stojanovića, premijerno je izvedena 1. februara. Za samo nekoliko meseci, korešpodenti – Branislav Lečić, Anica Dobra, Slavko Štimac, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković, su osvojili deset nagrada na pozorišnim festivalima u zemlji i regionu.

Anica Dobra je za ulogu Milice Njegovan, osvojila čak pet nagrada. Prva nagrada za "Korešpodenciju" je upravo pripala Anici Dobroj krajem marta, kada je na 23. Glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović" u Požarevcu, osvojila nagradu stručnog žirija za najboljeg glumca večeri i nagradu publike Statueta "Spomen na glumca".

Anica je osvojila i nagradu za glumca večeri na 35. Pozorišnom festivalu "Nušićevi dani, k"ao i nagradu za najbolju žensku ulogu, na 21. Teatar festu "Petar Kočić", u Banja Luci. Na prošlonedeljnim Danima satire Fadila Hadžića, u Zagrebu, Dobroj je pripala i prestižna nagrada "Ivo Serdar" za ulogu najbolje prihvaćenu od publike.

- Dobre ženske uloge se danas mogu naći uglavnom samo u pozorištu. A ponekad glumac ima dovoljno sreće da dobije baš takvu dobru i jaku ponudu, kakva je i uloga Milice Njegovan u "Korešpodenciji". Pekić je smestio u 19. vek, dao joj snagu, duh, emancipovanost, ona je stub porodice i njena vertikala. Ona je sve ono što nam i danas, u 21. veku treba, a i pripada. Hvala Zvezdara teatru i Gorčinu Stojanovicu što su se u tu igru upustili baš sa mnom. Hvala kolegama na sceni i iza nje za entuzijazam i radost igranja. A hvala i velikoj Miri Banjac što je već tri puta pogledala našu predstavu u kojoj je ona ostala neprevaziđena! - rekla je Anica Dobra povodom nagrada koje su pripale "Korešpodenciji".

Foto: Nikola Vukelić

"Korešpodencija" je po oceni stručnog žirija ovogodišnjih Nušićevih dana proglašena za najbolju predstavu u celini. Reditelj predstave Gorčin Stojanović osvojio je nagradu za najbolju režiju, na Teatar festu „"Petar Kočić" u Banja Luci. Na ovom festivalu nagrađen je i Branislav Lečić, za najbolju mušku ulogu, za ulogu Simeona Njegovana Lupusa.

Na tradicionalnim Bucinim danima u Aleksandrovcu, Lečić je dobio i "Zlatno zrno" za najbolju mušku ulogu, dok je za ulogu njegovog unuka u predstavi nagrađen Joakim Tasić, koji je dobio "Zlatno zrno" za najboljeg mladog glumca. "Korešpodencija" će učestvovati i na pozorišnom festivalu "Purgatorije" u Tivtu, 27. juna, nakon čega pravimo pauzu do nove pozorišne sezone koja startuje u oktobru.

Pozivamo vas da budete deo naše galaksije legendarnih trenutaka i u narednoj sezoni!

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok