• 0

Kraj sezone 2017/2018. u Zvezdara teatru (FOTO)

"Korešpodenciji" deset nagrada na pozorišnim festivalima

  • 0

Pozorišna sezona 2017/2018. u Zvezdara teatru zvanično je završena u subotu, 23. juna, izvođenjem predstave "Hipnoza jedne ljubavi", Dušana Kovačevića.

U ovoj, više nego uspešnoj sezoni, Zvezdara teatar je imao dve premijere - u februaru, kada je izvedena predstava "Korešpodencija", Borislava Pekića i Borislava Mihajlovića Mihiza, u režiji Gorčina Stojanovića, a potom u aprilu, kada je premijerno izveden komad "Osama-Kasaba u Njujorku", Vladimira Kecmanovića, u režiji Darka Bajića.

Predstava "Korešpodencija" Borislava Pekića i Borislava Mihajlovića Mihiza u režiji Gorčina Stojanovića, premijerno je izvedena 1. februara. Za samo nekoliko meseci, korešpodenti – Branislav Lečić, Anica Dobra, Slavko Štimac, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković, su osvojili deset nagrada na pozorišnim festivalima u zemlji i regionu.

Anica Dobra je za ulogu Milice Njegovan, osvojila čak pet nagrada. Prva nagrada za "Korešpodenciju" je upravo pripala Anici Dobroj krajem marta, kada je na 23. Glumačkim svečanostima "Milivoje Živanović" u Požarevcu, osvojila nagradu stručnog žirija za najboljeg glumca večeri i nagradu publike Statueta "Spomen na glumca".

Anica je osvojila i nagradu za glumca večeri na 35. Pozorišnom festivalu "Nušićevi dani, k"ao i nagradu za najbolju žensku ulogu, na 21. Teatar festu "Petar Kočić", u Banja Luci. Na prošlonedeljnim Danima satire Fadila Hadžića, u Zagrebu, Dobroj je pripala i prestižna nagrada "Ivo Serdar" za ulogu najbolje prihvaćenu od publike.

- Dobre ženske uloge se danas mogu naći uglavnom samo u pozorištu. A ponekad glumac ima dovoljno sreće da dobije baš takvu dobru i jaku ponudu, kakva je i uloga Milice Njegovan u "Korešpodenciji". Pekić je smestio u 19. vek, dao joj snagu, duh, emancipovanost, ona je stub porodice i njena vertikala. Ona je sve ono što nam i danas, u 21. veku treba, a i pripada. Hvala Zvezdara teatru i Gorčinu Stojanovicu što su se u tu igru upustili baš sa mnom. Hvala kolegama na sceni i iza nje za entuzijazam i radost igranja. A hvala i velikoj Miri Banjac što je već tri puta pogledala našu predstavu u kojoj je ona ostala neprevaziđena! - rekla je Anica Dobra povodom nagrada koje su pripale "Korešpodenciji".

Foto: Nikola Vukelić

"Korešpodencija" je po oceni stručnog žirija ovogodišnjih Nušićevih dana proglašena za najbolju predstavu u celini. Reditelj predstave Gorčin Stojanović osvojio je nagradu za najbolju režiju, na Teatar festu „"Petar Kočić" u Banja Luci. Na ovom festivalu nagrađen je i Branislav Lečić, za najbolju mušku ulogu, za ulogu Simeona Njegovana Lupusa.

Na tradicionalnim Bucinim danima u Aleksandrovcu, Lečić je dobio i "Zlatno zrno" za najbolju mušku ulogu, dok je za ulogu njegovog unuka u predstavi nagrađen Joakim Tasić, koji je dobio "Zlatno zrno" za najboljeg mladog glumca. "Korešpodencija" će učestvovati i na pozorišnom festivalu "Purgatorije" u Tivtu, 27. juna, nakon čega pravimo pauzu do nove pozorišne sezone koja startuje u oktobru.

Pozivamo vas da budete deo naše galaksije legendarnih trenutaka i u narednoj sezoni!

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima