Omiljeni letnji koncert ponovo na Kalemegdanu: TRIO SVETI uz specijalnog gosta iz Njujorka, Davida Binneya

Trio Sveti koji čine Marko Đorđević, Vasil Hadžimanov i Branko Trijić, ili kako ih kolege nazivaju, muzičari muzičara. U četvrtak, 23. avgusta, održaće tradicionalni letnji koncert u Biteartcafeu na Kalemegdanu, ovog puta uz pojačanje specijalnog gosta – saksofoniste Davida Binney-a iz Njujorka

  • 0

Trio Sveti je kreativna demokratija u kojoj su autorski zastupljeni svi članovi grupe. Njihov zajednički izraz je emotivno upečatljiv, spontan, virtuozan, unikatan.

Dobra muzika ne poznaje granice. Ovaj trio to na najbolji način potvrđuje s obzirom na to da "trećina sastava" već dve decenije živi i gradi uspešnu svetsku karijeru hiljadama kilometara od rodnog Beograda. Reč je o Marku Đorđeviću, za koga čuveni gitarista Lionel Loueke, kaže:

- Marko je jedan od najboljih svetskih bubnjara! Poseduje fascinantnu tehniku i istu takvu muzikalnost. Njegova kreativnost i originalnost su razlozi zbog kojih volim da sviram sa njim.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Marko je upoznao i Davida u Njujorku koji je izrazio veliku želju da sa ovim triom nastupa na Kalemegdanu.

Rođen u Majamiju, David je svoje prve časove saksofona pohađao je u LA-u, da bi se sa 19 godina preselio u Njujork kako bi učio od najboljih. Prvi album "Point Game" je izdao 1991, a nekoliko godina kasnije pokrenuo je i svoju izdavačku kuću Mythology Records.

Druga trećina sastava Trio Sveti, Branko Trijić, je učio gitaru kod čuvenog Radomira Mihajlovića-Točka, a zatim otišao na usavršavanje u Holandiju, gde je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Amsterdamu. Nastupao je sa Decom Loših Muzicara, Rambom Amadeusom... Treći član ovog trija je popularni Vasil Hadžimanov.

Koncert će biti održan u bašti Bitefartcafea, na Kalemegdanu. Karte se mogu kupiti na ulazu po ceni od 450 dinara.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA