Na današnji dan pre 37 godina emitovana je prva epizoda "Mućki": Koji je vaš omiljeni citat iz serije?

Serija je u Srbiji emitovana više puta, na različitim televizijama

  • 26

TV stanica BBC 1 emitovala je 8. septembra 1981. godine prvu epizodu popularne TV serije "Mućke". Do 25. decembra 2003. godine, emitovane su 64 epizode i 16 božićnih specijala. Prvu epizodu scenarista Džon Salivan nazvao je "Veliki brat".

10 NEZABORAVNIH SCENA IZ MUĆKI: Gledali smo ovo hiljadu puta, a opet smo umirali od smeha dok smo pravili listu (VIDEO)

Iako se mnogima činilo da je mlađi brat Rodni Troter otpevao pesme sa najavne i odjavne špice, zapravo ih je otpevao sam scenarista Džon Salivan. Zanimljivo je i da Dejvid Džejson, neprevaziđeni muljator, nije bio prvi izbor za ulogu Del Boja. To je trebalo da bude Džim Broudbent, koji se ipak pojavio u seriji kao inspektor Roj Slejter.

Neprevaziđeni trotočkaš, Printskrin: BBC Comedy Greats

Prvi naziv serije je trebalo da bude "Readies", što u slengu znači novac, a razmišljalo se i o imenu "Big brother", kako je nazvana prva emitovana epizoda.

Drugar Troterovih, Triger stalno Rodnija zove Dejv, a da li iko zna kako se on zaista zove? U seriji naravno? Misterija rešena, Trigovo ime je Kolin Bel.

Stric "During the war" Albert uopšte nije glumac, 40 godina se bavio bankarstvom, a u svojoj 57. godini dao je otkaz i počeo amaterski da se bavi glumom.

"Mućke" su mu promenile život.

Del Boj, Rodni i Triger, Printskrin: YouTube/BBCWorldwide

Derekova uzrečica "lovely jubbly" (bajno-sjajno) ima veze sa sokovima koji su se prodavali 50-tih i 60-tih godina prošlog veka. Salivan je iskoristio njihov slogan "jubbly" da bi napravio Del Bojevu uzrečicu.

VIDEO: Pala poslednja klapa za Ubice 3, a ova lepotica se pojavila u jedva zakopčanoj haljini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA