Teška internet sprdnja posle peha Benksijeve "Devojčica sa balonom" na aukciji (FOTO)

Ovaj skriveni plan umetnika podstakao je lavinu reakcija, komentara i ideja na društvenim mrežama

  • 0

Nakon događaja u Sotebi aukcijskoj kući, kada je slika "Devojčica sa balonom" uličnog umentika Benksija izlicitirana za više od milion funti i uništena iste sekunde, javnost šokirana ovakvim potezom, počela je da zbija šale na isti način.

Naime, kada je slika, grandioznog umentika iz Bristola, čiji identitet nikada nije zvanično otkriven, prodata za basnoslovnu cifru anonimnom kupcu, slika se isekla u froncle, zahvaljujući mehanizmu koji je bio skriven u ramu.

Ovo je originalna slika "Devojčica sa balonom"; Foto: Tanjug/AP

Ovaj tajni plan umetnika podstakao je lavinu reakcija, komentara i ideja na društvenim mrežama. A mi smo pronašli neke od najzanimljivijih.

Fotografije koje se dele po internetu, simbolizuju "kopiju" originalne slike koja je sve zapanjila, kada je izašla u isečenoj formi.

Na Tviteru, jedan korisnik je bio originalan, pa je postavio fotografiju krompira, koji nakon "aukcije" izbacuje pomfrit.

Još jedan korsnik na Fejsbuku, takođe je napravio šalu, okačivši fotografiju Josipa Broza Tita, iz čijeg rama izlazi hrvatski grb. 

Objava koja je sve nasmejala bila je fotografija na kojoj se u mašinu za rezance ubacuje fotografija "Devojčice sa balonom", a iz nje umesto froncli od slike, izlaze rezanci.

Benksi je svakako umetnik koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, bilo da ga osuđuju ili mu se dive. Tome svedoči i ovaj neviđeni potez, koji je podstakao druge da budu kreativni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA