≫ 

Kako je Alfred Hičkok upoznao dva simbola Beograda - Milenu Dravić i Pobednika (FOTO)

Bila sam u društvu s legendom, silno počašćena, i to zauvek ostaje u sećanju, pričala je Milena

  • 1

Glumica Milena Dravić bila je cenjena u Srbiji, ali i u svetu. Njena fotografija krasila je naslovnicu Njujork tajmsa, a zahvaljujući projekciji filma "W. R. - Misterije organizma" Dušana Makavejeva u Kanu, imala je priliku da upozna Džeka Nikolsona, Džona Lenona i Joko Ono i druži se s njima.

Njeno druženje sa velikanima svetske scene nije protumačeno blagonaklono u Srbiji, pa je glumici po povratku u Jugoslaviju, rečeno da neće igrati doktorku Veru u filmu „Sutjeska“ jer se „neprimereno ponašala“ u Francuskoj.

Svi zaboravljamo najkontroverzniji film Jugoslavije, zabranjen 15 godina: Milena je u njemu bila maestralna

Ipak, uloga joj je bila suđena, jer je to tražio lično Ričard Barton, koji nije bio zadovoljan njenom zamenom. Ono što je Milena posebno pamtila jeste druženje s Alfredom Hičkokom.

- Bila sam u društvu s legendom, silno počašćena, i to zauvek ostaje u sećanju. On je već tad bio jedan od najvećih reditelja svih vremena, a ja jako mlada, na početku karijere. Hičkok je sa suprugom došao u Beograd, a ja sam bila domaćin s naše strane. Već tada sam znala većinu njegovih sjajnih filmova. I njegovu suprugu pamtim kao dragu, simpatičnu ženu. Šetali smo se Beogradom, posetili Skadarliju - prisetila se glumica za hrvatske medije.

Video: Milena Dravić u Sutjesci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    14. oktobar 2018 | 16:29

    U Srbiji se neprasta niciji uspeh,ako si uspesan u svom poslu i ako imas lepu zenu,odmah se tu nadju neke utvare da ti nogu podmecu!Milena je bila i lepa zena i uspesna glumica!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA