Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić preporučuje tri knjige čitaocima Telegrafa

"Savremene tehnologije su ušle u sve pore mog života ali elektronske knige nisu uspele da zamene miris i osećaj štampanih knjiga pod prstima", ističe gradonačelnik Beograda

  • 1

Sajmovi knjiga su svuda u svetu veoma popularne manifestacije, gde na jednom mestu čitaoci mogu da pronađu veliki broj žanrova i naslova koji ih interesuje. Isto je i sa Međunarodnim beogradskim sajmom knjiga gde je počasni gost ove godine država Maroko.

Ova događaj svakodnevno privlači veliki broj posetilaca, a među njima i poznatih ličnosti iz javnog života.

Jedan od onih koji dosta vole da čitaju je i gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Tri knjige istog autora koje Vesna Dedić kao pisac preporučuje čitaocima Telegrafa

- Volim da čitam, volim i da kupujem knjige. Savremene tehnologije su ušle u sve pore mog života ali elektronske knjige nisu uspele da zamene miris i osećaj štampanih knjiga pod prstima.

Imam problem sa tim gde da ih držim, toliko ih je da za njih nema mesta. Čitam romane, zanima me psihologija i naravno stručna medicinska literatura. Volim i pesme, a čitam i savremene autore, kao i klasike - ističe naš sagovornik.

Gradonačelnik Beograda je samo za čitaoce portala Telegraf.rs preporučio nekoliko dela od trojice značajnih pisaca.

Haruki Murakami

- Cenim Harukija Murakamija, nekoliko njegovih knjiga su dela kojima se vraćam jer on ima taj neverovatno precizan nacin da iskaže najdublju emociju. Ta japanska jednostavnost u velikoj mudrosti me je oduvek fascinirala.

Posebno mi je draga Murakamijeva knjiga "Istočno od granice, zapadno od sunca" jer je sjajno opisao stalno preplitanje realnosti i mašte. Ceo roman odiše sjajnom džez energijom, imate utisak da čujete saksofon u pozadini dok čitate. Kao što kada čitate "Norvešku šumu", ne možete da ne čujete zvuke Bitlsa. Preporučujem i knjigu "O čemu govorim kad govorim o trčanju" ovog autora - ističe gospodin Radojičić.

Fjodor Dostojevski

- Čitav opus Dostojevskog je velika inspiracija za mene, ta njegova zadubljenost u slojeve ljudske duše. Njegova knjiga koju bih istakao je "Idiot". U njegovim romanima nalaze se odgovori na večna ljudska pitanja i tu se najbolje čita složenost slovenskog karatera. A Knez Miškin, sa paralelom sa Isusom Hristom koji razume i opravda svaku osobu i svaki postupak - kaže naš sagovornik.

Dobrica Ćosić

- Ćosićevi "Koreni" su jedna od knjiga koju volim. O jednoj porodici, a zapravo porodicama iz Srbije sa kraja 19. veka. U toj knjizi se oseća mudrost srpskog seljaka, tradicija. Ona me podseća na detinjstvo, na vreme u selu na Zlatiboru koje sam provodio sa babom i dedom - priznaje gradonačelnik Beograda.

Čitajte nas i dalje, jer vam donosimo još preporuka poznatih ličnosti, kako bi što lakše izabrali štivo za čitanje.

(Telegraf.rs/M.I./A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pepi

    23. oktobar 2018 | 21:23

    Preporuci majstore ljudima gde ima jeftinog dizela,ovaj na pumpama ode na 180din

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA