≫ 

Znate li koji slavni Čolin hit je trebalo da bude u Nacionalnoj klasi pre Flojda? (VIDEO)

U videu koji je producirala Maja Uzelac, Nikola Đuričko je od Markovića i ostalih članova ekipe saznao brojne zanimljive situacije

  • 1
Foto: Promo/Nacionalna klasa

Mnogi domaći filmovi ostali su upamćeni i po karakteristilčnoj muzici. Kada čujete prve taktove pesme "Flojd", sigurno zamislite Gagu Nikolića kako juri prašnjavim stazama u "Nacionalnoj klasi".

Upravo ovaj film, jedan od najboljih filmova jugoslovenske kinematografije, digitalno je restauriran, zbog čega ovo kultno delo ostaje budućim generacijama u najboljem kvalitetu slike i zvuka. Skoro 40 godina nakon prvog prikazivanja, film Gorana Markovića je doživeo novu premijeru, na kojoj su članovi glumačke ekipe otkrili brojne detalje sa snimanja koji, pogotovo sa ove vremenske distance, dokazuju koliko je "Nacionalna klasa" od samog početka bila projekat koji je po svemu jedinstven.

Pogledajte video

U videu koji je producirala Maja Uzelac, Nikola Đuričko je od Markovića i ostalih članova ekipe saznao brojne zanimljive situacije: kako je kompozitor Zoran Simjanović odlučio da pesma "Glavo luda" ipak ne bude glavna muzička tema, nego se odlučio za "Flojda", zašto je Diklić glumio sa tri puta manjom kacigom,  kako je Mensur završio u glumačkoj ekipi iako nije bio predviđen, te kako je Maja Lalević Piščević slučajno postala Senka.

Digitalino restaurirana "Nacionalna klasa", koja je rezultat saradnje Vip mobile i Jugoslovenske kinoteke, prikazuje se širom Srbije, a u narednom periodu su projekcije zakazane u Kruševcu, Čačku, Novom Bečeju i Novom Sadu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан КРАИШНИК

    24. oktobar 2018 | 10:04

    Колико Драган овде личи на Брус Лиа почивајте у миру легенде!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA