Upoznao je skejt ekipu koja hara Beogradom: Po ceo dan se voze, tetoviraju jedni druge, a ovo je njihova priča (FOTO)

Ne pokušavaju ništa da menjaju, nemaju političke motive, samo forsiraju jedan poseban način življenja

  • 1

Poznati srpski fotograf koji se predstavlja pod pseudonimom Boogie, upoznao je skejt ekipu "Beogradski zoo-vrt" koja, prema njegovim rečima vraća zaboravljeni duh pank-rok revolucije u naše društvo.

Rekao je da ih je upoznao pre dve ili tri godine na jednoj gradskoj žurci, tako što su ga oni prepoznali i jedan od članova ove ekipe mu je prišao.

- Došao je do mene i pokazao mi tetovažu, portret gangstera, to je bila moja fotografija - rekao je Boogie.

Oni su radili i na aktivaciji brojnih skejt parkova širom Srbije; Foto: Dor Nevo

Oni su ga podsetili na britanski pank rok pokret iz kasnih sedamdesetih. "Belgrade Zoo", prema rečima poznatog fotografa, ne pokušavaju ništa da menjaju, nemaju političke motive, samo forsiraju jedan poseban način življenja - voze skejt, tetoviraju jedni druge i druže se.

Boogie je rekao da smatra da je internet kontraproduktivan, jer je sve lako dostupno i svi smo prezasićeni, zato su mu se svideli ovi momci - oni prate svoj put. To ga je podsetilo na njegov početak, kada je fotografisao privrednike, kriminalace, posleratne pejzaže i ljude na marginama. Jednostavno su drugačiji.

Ova skejt ekipa je radila i na aktivaciji nekih skejt parkova širom Srbije. 

Bugijeva izložba u Americi; Foto: Promo

VLADIMIR MILIVOJEVIĆ BOOGIE KROZ PROŠLOST

Reč je o našem uticajnom fotografu sa američkom adresom.

Rođen je 1969. godine u Beogradu, a ratna zbivanja na ovim prostorima devedesetih godina trajno su oblikovala tematiku koja će ga fascinirati.

Već tada je fotografisao nemire na ulicama Beograda i shvatio da ga ne zanima ništa što je površno ili društveno nerelevantno.

Iako je u svojoj karijeri fotografirao sportske velikane poput Juseina Bolta i Marija Balotelija te radio za najveće kuće sportske opreme, njegov rad najpoznatiji je po monografijama u kojima prikazuje život ljudi s margine.

Bugiju su govorili da su mu fotografije mnogo mračne, ali on kaže da je to potpuno bilo logično, jer je počeo da fotografiše za vreme rata, tokom '90. godina.

On za sve alternativce ima jednu poruku: Menjajte se, jer se menja vreme, a samim tim i vaše raspoloženje.

(Telegraf.rs/huckmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    23. oktobar 2018 | 16:21

    Возе скејт, једни друге тетовирају и друже се ! ? Јел неко од њих нешто ради, од чега живе, мамине и татине пензије!? Сматрају да је нет контрапродуктиван а овај текст о њима баш има смисла.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA