Jedan kutak na Sajmu knjiga mnogi zaobilaze ili ne znaju za njega, a tu mogu da pronađu vrhunska dela za bagatelu

Polovne i jednom pročitane knjige van centralnog dela hale - pala im je cena, a deluju netaknuto

  • 1

"Skriveni" i zanemareni od većine kutak na Sajmu knjiga nepravedno je manje popularan. Štandovi sa polovnim knjigama zavučeni su na poslednjem spratu hale, a na njima možete pronaći i nova novcata, izuzetno očuvana, izdanja - za male pare.

Probijanju kroz gužvu nikad kraja, naročito ako se zadesilo da ste slobodni da obiđete sajam baš na školski dan. Zarad dugoročne i velike uštede, ljubitelji pisane reči izdrže stoički po nekoliko sati hoda, nesnosne toplote, guranja i zagušljivog vazduha. Za najnovija izdanja ko želi da skrati sebi te muke ima i smisla da napravi spisak i zaputi se pravo na željene štandove.

Međutim, iskusni znaju i za čar poslednjeg sprata u kom su još kao školarci slučajno skrenuli u neobeležen prolaz i ne propuštaju da ga lagano obiđu. Neke neplanirane knjige od po 50 ili 100 dinara koje vredi imati u kolekciji ili nekako u mnogobrojnim naslovima preskočene, a dragocene su za ličnu bibliotekuNetaknute enciklopedije višestruko jefinije. Diše se mnogo lakše, broj sudaranja je zanemarljiv, s obzirom na izostalu gužvu.

Gospođa Dalovej u izdanju starom dve godine, ovogodišnji je "ulov" Foto: Telegraf

Ako još uvek imate priliku da obiđete štandove, pokušajte da krenete "sa vrha hale", malo "bunarite" po gomilama, i naređanim i nabacanim. Možda vam baš nedostaje "Gospođa Dalovej" Virdžinije Vulf po 100 dinara ili nešto svežije poput "Zamka u Pirinejima" Justejna Gordera za 350 dinara, gotovo netaknuta.

Slova su istim redom poređana, a čitalački užitak jednak.

(M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    27. oktobar 2018 | 10:37

    Bila moja cerka i nasla taj kutak pa nakupovala knjige ali druga cerka nije uspela da pronadje i pored svog objasnjavanja i davanja instrukcija.Ne znam zasto he to bilo na poslednjem nivou koji izgleda kao da je zatvoren pa iza nekih mreza...samo Indijana Dzons i moja cerka su uspeli da prinadju taj stand...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA