≫ 

Atelje 212 jubilej: 300. izvođenje predstave "Pomorandžina kora"

Maja Pelević je dobitnica nagrada "Borislav Mihajlović Mihiz", "Slobodan Selenić" i Sterijine nagrade za najbolji tekst savremene drame na Sterijinom pozorju 2010. godine

  • 0

"Pomorandžina kora" je drama o preispitivanju ženskog identiteta u društvu koje na razne načine, najviše kroz medije, pokušava da formira ponašanje i izgled današnje žene.

Sa jedne strane, prati priču o medijskom pritisku, a sa druge – intimnu ispovest žene koja nastoji da se uklopi u ulogu koja se od nje očekuje i u čemu ne uspeva.

- Hteli mi to ili ne, bilbordi i reklame kreiraju ženski identitet. najbitnije je da imamo svest o tom neizbežnom uticaju - kaže Maja Pelević.

Maja Pelević je dobitnica nagrada "Borislav Mihajlović Mihiz", "Slobodan Selenić" i Sterijine nagrade za najbolji tekst savremene drame na Sterijinom pozorju 2010. godine.

- Prvi put sam naišao na dramu, koja u centru ima ambiciju glavne junakinje da odbaci svoj identitet. da ne bude ono što jeste i da izvrši neku vrstu filozofskog samoubistva. - rekao je Goran Marković.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA