Finale “SaNiTi Youth Jazz Project”: Koncert mladih muzičara iz Albanije, BiH i Srbije u Sarajevu

Glavni cilj ovog projekta jeste pre svega multikulturalnost, odnosno, uspostavljanje kontakata između mladih u regionu, ali i umetničku edukaciju, ne samo kada je reč o zajedničkom muziciranju već i u smislu da im je omogućeno da tokom okupljanja na značajnim festivalima u regionu čuju najveća imena svetske scene iz domena džeza, soula, bluza, world music pravca…

  • 0

U ponedeljak, 29. oktobra u Kulturnom Centru Istočno Novo Sarajevo (Stefana Nemanje 6), sa početkom u 20:00 sati biće održan završni koncert "SaNiTi Youth Jazz Projecta" koji je ovog leta i jeseni okupio tridesetak mladih muzičara iz Sarajeva, Niša i Tirane, odnosno iz Bosne i Hercegovine, Albanije i Srbije. Ulaz je besplatan.

Nešto ranije istog dana i u istom prostoru, od 12:00 sati će biti održana konferencija za novinare, a od 14:00 tribina- okrugli sto na koju si pozvani predstavnici lokalnih vlasti, kulturnih i obrazovnih institucija i nevladinih organizacija, čijim će predstavnicima biti predstavljen projekat, ali koji će tokom razgovora imati priliku da daju ideje kako oni, kao organizatori ili pokrovitelji, mogu pomoći održivosti ovakvih projekata i njihovoj realizaciji.

"SaNiTi (Sarajevo, Niš, Tirana) Youth Jazz Project" koji realizuju Nišville Fondacija, i organizacije Syri Blu iz Tirane i Motus Adulescenti iz Istočnog Sarajeva, podržan je na prvom konkursu Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) i uz pomoć Ministarstva kultre Srbije.

Foto: Promo

Glavni cilj ovog projekta jeste pre svega multikulturalnost, odnosno, uspostavljanje kontakata između mladih u regionu, ali  i umetničku edukaciju, ne samo kada je reč o zajedničkom muziciranju već i u smislu da im je omogućeno da tokom okupljanja na značajnim festivalima u regionu čuju najveća imena svetske scene iz domena džeza, soula, bluza, world music pravca… A sve to posledično treba da rezultira i podizanjem kvaliteta muzičke scene u regionu.

Do sada su održana dva okupljanja: jula meseca u Tirani tokom  Festivala "Jazz in Albania", a avgusta u Nišu u vreme Nišville jazz festivala.

Foto: Promo

Iskustva koja su Nišville ali i partneri do sada imali nedvosmisleno govore da  mladi iz različitih sredina okupljeni oko projekata koji se oslanjaju na druženje kroz umetnost i posebno kroz muziku, uprkos svim barijerama,  po pravilu veoma lako uspostave kontakte sa mladima iz drugih zemalja (čak i kada  razlike u godinama učesnika prelaze brojku 10), jer….. muzika je univerzalni jezik.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA