3 pitanja koja su obeležila ovogodišnji Sajam knjiga: Na njih su prodavci morali da znaju odgovor, iako nemaju veze sa njima

Nije lako biti ni prodavac ni posetilac Sajma

  • 0
Beogradski sajam knjiga Foto: Tanjug Dimitrije Goll

Rad na štandovima izdavačkih kuća nije naporan samo zbog velikog broja kupaca, koje prodavci moraju da usluže i zadovolje i opširnijim informacijama o delima u ponudi. Sajam knjiga postao je pravi safari, na kom se mnogi posetioci često dezorjentišu ili im je prosto lakše da pitaju prvu osobu iza pulta koješta koja je u opisu posla ljubazna.

Prema rečima pojedinih prodavaca, kod njih se vrlo često informišu o lokaciji prodajnog mesta konkurencije, kao i njihovih izdanja, a ova tri pitanja obeležila su ovogodišnji sajam:

- Gde je Kija Kockar?

- Ima li ovde menjačnica?

- Imate li "Korene"?

Posetioci su međusobno jedni drugde zapitkivali gde je toalet. Od grupa koje nisu lutale sa selfi štapovima, već su bile staromodnije zamoljeno je ili "Je l' možeš da nas slikaš?" ili "Možeš samo trenutak da sačekaš da prođeš, samo da nam ne upadneš u kadar?" Ovo drugo, prema iskustvu tokom četvrtka, đačkog dana, pravilo je pravi čep u "saobraćaju" pešaka između štandova.

Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Izlagači na Sajmu medija ističu da su posetioce više zanimali gosti redakcija koji su bili intervjuisani, a da su vrlo retka bila drugačija pitanja: "Kad vam dolaze MMA borci", zanimalo je klince. Nesvesni da su u pogrešnoj hali dobijali su i pitanja gde je štand Olivere Ćirković, najpoznatija srpska Pink Panterka.

Video: Najpoznatija srpska Pink Panterka, Olivera Ćirković o svojoj knjizi

(M. Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA