Izbacuju jednog od najprepoznatljivijih likova serije Simpsonovi?

- Deca u parku bi uvek imitirala akcent i govorila: "Hvala vam, dođite ponovo!" i "Zdravo, gospodine Homer!" - kaže komičar čiji je dokumentarac pokrenuo debatu

  • 4

Producent kultne TV serije "Simpsonovi" nazvao je netačnim tvrdnje da se produkcija sprema da iz serije izbaci kontroverzni lik Indijca Apua Nahasapimapetilona. Vlasnik "Kvikimarta", radnje u kojoj se prodaje sve i svašta, kome je glas pozajmio Henk Azarija, optužen je da predstavlja rasni stereotip američkih Indijaca. Producent Adi Šankar, koji inače ne radi na "Simpsonovima", tvrdi da je pričao sa nekoliko ljudi bliskih TV seriji koji su mu rekli da će Apu "da leti", piše msn.com.

- Potvrđeno mi je iz nekoliko izvora, Apuov lik će nestati iz serije - rekao je on za IndieWire. - Neće biti mnogo frke oko toga, ništa slično, ali lik će biti izbrisan da bi izbegli kontroverze oko njega.

Al Džin, tekstopisac serije, naveo je da treba seriju distancirati od komentara Adija Šankara. On je na Tviteru napisao: "Adi Šankar nije producent Simpsonovih. Želim mu sve najbolje, ali on ne govori u ime naše serije".

Izveštaji da će Apu biti izbrisan sa liste likova nije se svidela ni komičaru Hariju Kondaboluu, čiji je dokumentarac "Problem sa Apuom" pokrenuo celu priču.

- Ima toliko mnogo načina da Apu ostane u seriji, a da ga se ne otarase - rekao je Kondabolu.

On smatra da način na koji je Apu predstavljen u seriji, a kroz njega svi Indijci i Azijati, ima poguban uticaj na sve slične projekte. Komičar smatra da je lik Apua problematičan jer je definisan poslom. Zbog njega su predrasude "normalne", smatra Indijac Kondabolu. Serija je, kaže on, uticala na njegov život jer su mu se deca smejala u školi i zavitlavala ga zavisno od toga šta je Apu uradio u prethodnoj epizodi.

Apu i Simpsonovi, Printskrin/Youtube: Best of Simpsons Characters

- Deca u parku bi uvek imitirala akcent i govorila: "Hvala vam, dođite ponovo!" i "Zdravo, gospodine Homer!".

Apu je oženjen Mandžulom i imaju osmorke, četiri devojčice i četiri dečaka. S njima roditelji imaju pune ruke posla, a Apu ih, kada ih vidimo u javnosti, kontroliše uz pomoć "povodaca" za decu. Oni se razlikuju po izrazima lica i frizurama i zovu se Punam, Saši, Prija, Uma, Anup, Sandip, Nabendu i Git. Ako pitate Apua, njegova deca su uvek bučna, deru se, grabe, bockaju i balave.

Prošle godine su "Simpsonovi" proslavili 30-ti rođendan.

Pogledajte najbolje scene sa Apuom:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filozof

    30. oktobar 2018 | 07:49

    Dokle je ovaj svet stigao...svako svakog moze za nesto da optuzi,razlozi su obicno sumanuto glupi a posledice mogu biti ogromne...sve se pokvarilo i svet vise ne lici na lepo mesto za zivot kako inace jeste pored ovoliko losih ljudi...

  • Matrix

    30. oktobar 2018 | 01:50

    Pogledajte njegovo ime - Apu, malo izgleda rasisticki zbog nacina na koji se to izgovara na engleskom ( alicno je sa "A Poo"(engl.g****)). Tek sam pre nekoliko mjeseci shvatio. Ne bi me cudila njihova kreativnost, s obzirom na to koliko ima skrivenih detalja u seriji koje ja kao mali nisam shvatao.

  • Vuki

    30. oktobar 2018 | 06:32

    Sta su se Simpsonovi povampirili, kad ne mogu ni da pridju, Saut Parku..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA