"Nišville" u Sava centru: Najbolje sa niškog džez festivala u Beogradu (FOTO)

Pored koncerata, posetioci će u foajeu Sava centra videti i izložbu slikarskih radova učesnika umetničke kolonizacije niške tvrđave "Art to go jazzy"

  • 0

U nedelju, 2.decembra od 20h u akciji decentralizacije kulture "Nišville u Beogradu", održaće se pet koncerata i dve izložbe u velikoj dvorani i foajeu Sava centra u Beogradu.

U velikoj dvorani Sava centra nastupiće:

Nišville Big Bandsa dirigentom Dr. Dragoslavom B. Petrovićem Eyot, najbolji srpski jazz sastav u međunarodnim okvirima Legendarna grupa GIPSY KINGS sa osnivačem Pakom Balardom, ovogodišnjim dobitnikom Nišville Grand Prix festivala "Šaban Bajramović" za fuziju džeza sa drugim muzičkim pravcima.

Foto: Promo/ Dimitrije Nikolić

U foajeu Sava centra nastupiće:

Nišville Youth Orchestra, koji je nastao kao deo evropskog RYCO projekta Sarajevo – Niš – Tirana Jayus Jazz, sekstet koji će otvoriti naredno, jubilarno 25. izdanje Nišville jazz festivala. Pored koncerata, posetioci će u foajeu Sava centra videti i izložbu slikarskih radova učesnika umetničke kolonizacije niške tvrđave "Art to go jazzy", kao i ilustracije strip autora ovogodišnje "Striporame", među kojima i rad Viktora Bogdanoviča, crtača Supermena i Betmena.

Foto: Promo/ Kiki Radosavljevic

Nišville će ovom prilikom uputiti poziv svim ministrima i poslanicima Skupštine Srbije da osete deo specifične atmosfere najvećeg umetničkog festivala Srbije i jednog od 10 najboljih evropskih festivala po Gardianu, u nadi da će festival ubuduće imati značajniju pomoć države, ne samo kao umetnički brend, već i kao lider promocije kulturnog turizma juga Srbije.

Ulaznice u prodaji na blagajni Sava centra i na svim prodajnim mestima u mreži CS Eventim po cenama od 1.800, 2.300, 2.800 i 3.800 dinara od srede, 31.oktobra 2018.

Prodajna mesta CS Eventim.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA