≫ 

Kako su domaće seks scene evoluirale: Od mučnih, koje su izgledale kao silovanje, do zanosne Slobode

Od Jelisavete do Bobe Mićalović. Vrele scene koje su promenile srpsku kinematografiju - nabolje

  • 11

Onaj ko je rekao da scene seksa u našim domaćim filmovima skoro uvek podsećaju na silovanje, nije mnogo pogrešio. Muškarac je tada uvek dominantan i grub, a žena izgleda kao da joj je neugodno. O uživanju (njenom) nema ni reči. I sve zajedno je prilično vulgarno. Tako je bilo decenijama. Danas, čini se, ovo počinje da se menja, pa najzad, čak i u serijama, imamo scene čiste erotike.

Možda je tačnije reći da su upravo serije i uvele erotiku na velika vrata u srpsku kinematografiju, po ugledu na neke mnogo veće i skuplje od naše.

Pre 30 godina bilo je nezamislivo da na srpskom filmu vidimo romantičnu scenu seksa. Verovatnije je bilo da Bata Živojinović u najčuvenijim sekundama filma "U raljama života" svojoj partnerki izgovori "sad ću da te ka*am dva sata u cugu".

Ili da svaki put kad se gleda "Dve karte za Holivud", deca posle one jedne scene sa Branislavom Lečićem imaju noćne more.

Kada je u novembru 2016. godine emitovana epizoda serije "Ubice mog oca", u kojoj Jelisaveta Orašanin ima vrelu scenu seksa sa kolegom Predragom Bjelcem, kao da je došlo do velikog preokreta. Kao da su svi tek tad shvatili da može i tako da izgleda. Ne vulgarno, već prosto - seksipilno. O toj sceni se nedeljama govorilo.

Jelisaveta Orašanin/ Printskrin: RTS

Tačno godinu dana kasnije, emitovana je i prva epizoda Bjelogrlićeve serije "Senke nad Balkanom". Odmah se podigla pometnja oko eksplicitnih scena između Andrije Kuzmanovića i njegove partnerke Milice Gojković.

Nije se tada ni pretpostavljalo da će takvi erotski momenti biti redovni u skoro svakoj epizodi.


Inspektor Pletikosić i lepa Mara/ Foto: Printskrin RTS

Nakon ovih vrelih momenata, usledili su oni u kojima su u glavnoj ulozi i dalje bili Andrija, zatim Gordan Kičić, pa čak, u poslednjoj epizodi i sam Bjelogrlić. I prvi put se desilo da komentari na ovakve prizore budu pozitivni.

Čini se da su i glumci sami pomerili svoje granice i našli se rame uz rame sa onim holivudskim, koji su za iste scene plaćeni mnogo više.

Vreli momenti Dragana Bjelogrlića/ Foto: Printskrin/ RTS

Međutim, naša filmska publika i dalje se iznenađuje. Očigledno su ona ostvarenja stara nekoliko decenija ostavila ozbiljan trag. I kada ih tako stavimo sve na jedno mesto, ne zna se ko je veće iznenađenje: Jelisaveta, Andrija, Bjela ili Kičić. Ili, pak, Sloboda Mićalović?

Da smo samo sat ranije sproveli anketu u kojoj bi pitanje bilo da li će lepa glumica ikada snimiti erotsku scenu, kladim se da bi bar 90 odsto upitanih odgovorilo: NE. Ja prva bih.

A naročito to ne bih očekivala da vidim u ekranizaciji "Korena". Ali, desilo se.

Scena u kojoj se Sloboda Mićalović dodiruje dok se kupa u koritu ući će u filmske anale.

I reditelj serije "Jutro će promeniti sve", rešio je da se poigra, ali na jednom potpuno drugom nivou, pa je posle scene trojke usledila i jedna lezbo akcija.

Scena iz serije "Jutro će promeniti sve"/ Foto: Printskrin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    5. novembar 2018 | 21:51

    Brate mili ovo su dobre seks glumice Neda Arneric,Mirjana Furlan,Snezana Savic,Suzana Mancic,Danica Maksimovic,mozda sam i neku jos zaboravio........

  • Daca

    5. novembar 2018 | 21:49

    Pustite glumce, da budu glumci.

  • lemi

    5. novembar 2018 | 22:54

    sta cemo sve je to zbog tranzicije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA