Predstavljena monografija o divi jugoslovenskog i srpskog glumišta Mileni Dravić

Promocija nove monografije o divi srpskog glumišta, Mileni Dravić, pod nazivom "Milena Dravić ili ključ snova" autorke Anite Panić, u izdanju Filmskog centra Srbije i Službenog glasnika, održana je večeras u prepunoj sali Jugoslovenske Kinoteke u prisustvu mnogobrojnih ličnosti iz kulturnog i javnog života

  • 1
Foto: Promo

O monografiji su govorili Nevena Daković, profesorka filma na Fakultetu dramskih umetnosti, Radomir Putnik, teatrolog i dramski pisac, Predrag Pega Popović, filmski i TV snimatelj, Miodrag Krivokapić, glumac, i autorka monografije, Anita Panić, a prisutnima su se obratili i Boban Jevtić, direktor Filmskog centra Srbije i Jelena Trivan, direktorka Službenog glasnika.

- Veliko je zadovoljstvo za Službeni glasnik što je upravo on izdavač monografije o našoj dragoj Mileni, divi jugoslovenskog i srpskog glumišta. Retki su ljudi koji ostavljaju pečat u istoriji, poput Milene, velike dame, vrsne glumice, a pre svega izvanrednog čoveka. Ova knjiga predstavlja omaž njenom životu i radu, i pored toga što sadrži blistave momente iz Mileninog života i karijere, broji i vredne fotografije. Monografija je samo deo zahvalnosti svih nas voljenoj Mileni na svemu onome što nam je ostavila u nasleđe - kazala je Jelena Trivan, direktorka Službenog glasnika.

Knjiga je priređena u srpsko – engleskom izdanju i čini je sedam poglavlja u kojima je analitično i sa mnogo zanimljivih detalja predstavljen život i stvaralaštvo Milene Dravić. Monografija "Milena Dravić ili ključ snova" sadrži brojne fotografije iz bogate karijere naše najpoznatije glumice, a mnoge od njih su prvi put objavljene u javnosti.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    22. novembar 2018 | 23:06

    Odose svi velikani Srpskog glumista ,kao da je svet propao sa njima jedan od takvih osecaja ali sta da se radi dalje se mora i moze njih ce mo se rado secati a sada i u biuduce gledati neke nove glumce a vreme ce pokazati velicinu njihovu kao glumce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA