Dragoslav Mihailović posle 40 godina ponovo u Ateljeu 212

18.11.1978. godine postavljena je na Velikoj sceni Ateljea 212 drama „Protuve piju čaj“ Dragoslava Mihailovića

  • 0

24.11.2018, na istoj, velikoj, sada Sceni „Mira Trailović“ biće izvedena premijera predstave „Petrijin venac“ nastale po čuvenom Mihailovićevom romanu, u dramatizaciji Mile Mašović – Nikolić i režiji Bobana Skerlića.

U glumačkoj ekipi „Petrijinog venca“ su Jovana Gavrilović, Milica Mihajlović, Marta Bjelica, Tihomir Stanić, Igor Đorđević, Ivan Marković, Isidora Minić, Branislav Zeremski, Vladislav Mihailović i Jelena Rakočević. Scenograf predstave je Goran Stojčetović, kostimografkinja Tatjana Radišić, kompozitor Mate Matišić, dramaturškinja Jelena Mijović, lektor Radovan Knežević.

Foto: Atelje 212

- Ljudi su se i nekada i sada delili na dobre i zle, bele i crne, golubove i jastrebove, proklete i blagoslovene, a ja bih radije podelio ljude na one koji su imali Petriju i one koji je nisu imali. Ali Mihailović je pisao svoj roman i za jedne i za druge. Jer niko nema dovoljno Petrije u sebi, i onom ko je imao pored sebe i za dugo Petriju, treba podsećanja, jer je zaboravlja i jer se zaboravlja, a i onom ko je nije imao ne može Petrija da ne probudi veliku čežnju za njom - Vladeta Jerotić, Petrijin oreol.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA