Lekar otkriva da li bi provalnici u filmu "Sam u kući" preživeli Kevinove zamke: Metak, užarena pegla, lopata u glavu...

Za pojedinačne scene bi završili mrtvi, a kamoli da u stvarnosti dožive sve njih

  • 3

Mekoli Kalkin, poznatiji kao Kevin, i provalnici Marv i Hari koje glume Danijel Stern i Džo Peski, ušli su u legendu. Najbolja stvar u celom filmu su detaljne zamke koje Kevin postavlja ovim nespretnim provalnicima, a ako malo bolje razmislite, nije baš najnormalnije da su oni sve to izdržali i preživeli.

Za magazin "The Week" sve odgovore dao je lekar Sajan Sent Kler sa medicinskog fakulteta Vejl Lornel.

Metak iz vazdušne puške u čelo  Marva Kevin pogodi iz vrlo male udaljenosti, dok Hari dobije udarac u vrlo osetljivo mesto, a ako pitate lekara, dobro su odglumili bol koja je poprilično jaka.

- Metak može da raspori kožu, ali neće proći kroz lobanju, a ni Hari ne može toliko nastradati - rekao je doktor.

Printskin: 20th Century Fox

Šta je sa peglom u lice? Kao što se možda sećate, Marv je srećnik kojem se zagrejana pegla zabije u lice.

Sent Kler kaže da bi ovo u stvarnom životu bilo mnogo, mnogo gore. Ako je razlika između prizemlja i prvog sprata na primer 4,5 metra i ako parna pegla ima otprilike dva kilograma, on kaže da bi ovo imalo vrlo teške posledice poput slomljenih kostiju oko očiju.

Printskin: 20th Century Fox

- Mogući su i problemi s vidom nakon toga.

Još jedan klasik: užarena kvaka. U isto vreme kad Marv skida vruću peglu s lica, Hari je rukom uhvatio za vrelu kvaku na vratima. Lekar za "The Week" kaže da s obzirom na to da je metal od kojeg je načinjena kvaka potpuno užarena i crvena, verojatno ima oko 400 stupnjeva, što bi značilo da je Harijeva reakcija trebalo da bude drugačija.

- Temperatura kvake nije toliko visoka da se Harijeva ruka zapali, ali nije ni toliko daleko od toga. Ako pretpostavimo da Hari neće ostati bez ruke, verovatno će imati vrlo ozbiljne komplikacije - rekao je lekar.

Printskin: 20th Century Fox

Zapaljeno teme glave! Sigurno se sećate ove scene, a Sent Kler objašnjava da je to "vrlo zanimljiv koncept".

- Umesto da se makne od te opasnosti, on i dalje stoji direktno na liniji vatre nekih sedam sekundi. Ono što je moglo biti "samo" opekotina drugog stepena sada postaje puno opasnija povreda. Njegova koža i kosti potpuno bi istrunuli, a to znači da bi mu trebala transplatacija.

Printskin: 20th Century Fox

U međuvremenu, Marv hoda bos i stane na ukras za bor, a doktor to komentariše kao "najbezbolniju stvar koja im se dogodila, s obzirom na ceo film".

Poslednja scena u filmu je vrlo je bolna. Kevinov stariji sused lopatom udara bandite u glavu i oni padaju u nesvest.

Printskin: 20th Century Fox

- Nije mi jasno kako su izdržali sve ovo i sad odjednom padaju nakon udarca neke nekvalitetne lopate. Ovaj film je bio puno uverljiviji kada sam bio mlađi - zaključio je Sent Kler.

Video: Mala sirena kakvu niste videli! Ima bradu i brkove, pivski stomak i cigaretu u rukama

(Telegraf.rs/Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C cc

    3. decembar 2018 | 23:36

    I šta je pisac hteo da kaze.Pa to svi znaju da je nemoguca misija .Smicalice su napravljene u filmu da se ljudi nasmeju a ne radi cenzure bola.Koliki stepen inteligencihe je pitreban da to neko shvati procenite sami.

  • Marijana

    4. decembar 2018 | 07:52

    Ovaj Doktor kao da je izmislio sekiru. Pa svi to znamo da se u Filmovima preteruje. Kako bi bilo zanimljivo kad bi sve bilo kao u realnosti.

  • Jeretik

    4. decembar 2018 | 10:38

    E sada da da analizu za najpoznatije junake iz crtanih ,od mornara Popaja pa nadalje . I tu ima dosta sumnjivih prezivljavanja .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA