≫ 

Dve situacije iz serije "Jutro će promeniti sve" u kojima smo oduvek hteli ovo da uradimo, a nismo smeli (VIDEO)

"Svi smo mi Anđela", moto je koji se širi društvenim mrežama

  • 4

TV serija "Jutro će promeniti sve" se bliži svom kraju, a izvesno je, biće mnogo tužnih gledalaca kada se to desi. Između ostalog, i zbog scena koje kao da oslikavaju situacije koje smo svi imali bar jednom u životu, ali smo ćutali, ne pobunivši se. Preko glave nam je nepravde, bahatosti, neregularnosti, a toga ima svuda oko nas, čak i previše. Zato se često sve "prelomi" na "upadače" u redove, nervozne prodavce i kasirke, samopitače...

E, kad smo kod "upadača" u redove, tu često ima i nesnosnih tipova ličnosti koji misle da su posisali svu pamet sveta samo zato što imaju više para, što su jači, nadmoćniji ili prosto, moćniji i superiorniji u bilo kom smislu.

Poslednja epizoda izazvala je mnoštvo reakcija na jednu od glavnih junakinja, Anđelu, koja je trenutno u nekoj vrsti depresije jer je pukom nepravdom ostala bez posla.

Tada dolazimo do scene u kojoj Anđela, isfrustrirana zbog gubitka posla, pazari u prodavnici. I baš kad ona treba da naruči od mesara šta želi, ispred nje se ubacuje muškarac. I opet scena kojoj smo sigurno svi prisustvovali, to žuri, to nikad nije čulo za izvinjenje, to se bahati, preko reda naručuje šta mu treba i očekuje da to isto dobije odmah, pre svih...

Anđela ga pita "Majstore, šta radiš to?", dok joj polako iz nozdrva "udara" para. On se izgovara žurbom, uz bahato: "Jesam te pitao bre nešto?"

IMA TEBE DA ISEČEM U TOJ MAŠINI!

A onda, dok ceo red gleda u besnu mladu ženu koja je na ivici nervnog sloma, pa se u nama bori ono iščekivanje "il' će je sastaviti sa zemljom, il' će se pokunjiti, izviniti i skloniti odatle",  od njene reakcije nije svejedno ni mesaru ni "upadaču u red". Tada u gledaocu prevlada ono zrno pravde, nade da bi ovaj svet mogao biti bolji i pravedniji.

Pa, kada Anđela, naizgled pomalo uplašena kaže mesaru:

- Ako mu isečeš tu šunku, ima tebe da isečem u toj mašini, je l' ti jasno!? - u nama onaj mali pravdoljubivi crv likuje.

Mogla je da ga uvredi, da bude prosta, da opsuje, da ga fizički napadne... ali nije. Dobro, bila je poprilično drčna i neprijatna, ali šta biste vi uradili na njenom mestu? Budite iskreni? Ništa. Jer ni do sada niste uradili ništa po tom pitanju, a milion puta ste se našli u takvoj situaciji.

U tom trenutku više čak nismo besni ni na bahatog muškarca koji želi da pazari preko reda, već na mesara kome je bukvalno svejedno koga će da usluži. I tu se postavlja ključno pitanje - kada smo postali takve marionete ispranih mozgova koje rade sve po inerciji i ćute, trpe, da ne bi napravili neki problem, da ne gleda u njih ceo red jer ne dozvoljavaju bahatom mangupu iz kraja da kupi preko reda?!

Ljutite se koliko hoćete, ali niste se nikada suprotstavili ovakvima. Iz straha - da vas ne prebije napolju, ne izbode, ne preplaši, ne presretne... E pa, baš zato smo svi ponosni na Anđelu jer je ona imala hrabrosti da se obračuna sa takvima. Sviđao vam se njeni "beogradsko-mangupski sleng sa kulturnom dozom nekulture" ili ne.

KAKO TE, BRE, NIJE SRAMOTA?

Druga scena dešava se kada Anđela saznaje da je njeno mesto na fakultetu dodeljeno kolegi, koji je tu "upao" po političkoj podobnosti. Ona uleće kod njega na predavanje, ne kucajući i na njegovo "izvolite koleginice", ona ga pita "je l' možete da izađete na sekund" i ubrzo prestaje njeno persiranje i poziva ga da izađe napolje.

- Kako te bre nije sramota? Kako si došao na ovo mesto? Koliko si du*eta morao da poližeš, a? Šta me gledaš?! Pi*ko jedna! - izgovara ona i demonstrativno izlazi iz slušaonice.

Priznajte, koliko ste se puta osetili jadno, bedno i poniženo u situacijama na koje niste mogli da utičete, a koje su se dešavale mimo vaše volje i želje? Koliko puta ste pognuli glavu i odćutali, eventualno progutali knedlu, "šmrcnuli" malo u svoja četiri zida? E pa, Anđela je rekla šta je imala.

Jeste nekulturno, jeste bezobrazno, jeste ružno. Osim toga, jedna dama ne treba da psuje. Ali, rekla mu je za sve nas! I neka je. Zato je i volimo toliko.

VIDEO: Žestoke scene seksa Đorđa Katića o kojima će Srbija pričati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DiA

    5. decembar 2018 | 17:15

    Serija je Vrh, Bravo za mlade nepoznate i poznate glumce!

  • Joca

    5. decembar 2018 | 17:00

    Nisam ni jednu epizodu gledao, nebitna serija čim nije napravila sama sebi rejting, a eto zadnja epizoda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA