Ugovorena saradnja Muzeja Nikola Tesla i Kotsanas muzeja iz Grčke: Beograd će se Atini predstaviti izložbom naredne godine (FOTO)

Biće to dobra prilika da se Muzej Nikole Tesle predstavi naučni doprinos našeg velikog naučnika

  • 0

Muzej Nikole Tesle predstaviće se izložbom u Atini naredne godine i to u jednoj od najuglednijih kulturnih ustanova Grče, Kotsanas muzeju antičke tehnologije.

Ivona Jevtić, v. d. direktora Muzeja Nikole Tesle iz Beograda, potpisala je ugovor u ime te institucije sa Kotsanas muzejom antičke tehnologije.

Potpisano i dogovoreno je da Muzej Nikole Tesle iz Beograda u Kotsanas muzeju antičke tehnologije održi izložbu u oktobru 2019. godine.

Foto: Telegraf

Prema rečima potpisnika, biće to dobra prilika da se Muzej Nikole Tesle predstavi naučni doprinos našeg velikog naučnika, ali i unapredi međunarodna saradnja dve ustanove.

Kotsanas muzej antičke tehnologije je institucija koja je neprikosnovena u doprinosu drevnih Grka na polju filozofije, likovne umetnosti i nauke.

Foto: Telegraf

Sadašnja izložba antičke grčke tehnologije obuhvata oko 300 operativnih modela antičkih grčkih izuma. Drevni grčki tehnološki čudes (od robota - službenika Filona do bioskopa Herona i od automatskog sata Ktesibiosa do analognog računara Antikithera) pokriva period od 2000. godine pre nove ere do kraja starogrčkog sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA