≫ 

Preminula glumica i rediteljka Peni Maršal (75)

Maršalova je karijeru glumice počela sedamdesetih godina u proslavljenom sitkomu "Lavern i Širli"

  • 0

Peni Maršal (75), glumica i rediteljka, preminula je danas od posledica komplikacija dijabetesa. Pre devet godina dijagnostikovani su joj tumori mozga i pluća. Bila je rođena sestra reditelja i producenta Gerija Maršala. Rođena je 15. oktobra 1943. godine u Bronksu kao Kerol Maršal, piše latimes.com.

Maršalova je karijeru glumice počela sedamdesetih godina u proslavljenom sitkomu "Lavern i Širli", a stigla do režije filmova kao što su "Veliki" (Big), "Njihova liga" (League of their own) i "Buđenja" (Awakenings) sa Robertom De Nirom i Robinom Vilijamsom u glavnim ulogama.

Peni Maršal sa Robinom Vilijamsom i Robertom De Nirom, Foto: Tanjug/AP

Njen rediteljski debi bio je sa Vupi Goldberg 1986. godine "Džampin Džek Fleš". Uskočila je kao zamena za reditelja koji je odustao.

Režija filma "Big" (1988), u kojoj je glavnu ulogu tumačio Tom Henks, načinila je Maršalovu prvom rediteljkom, autorkom filma koji je inkasirao više od 100 miliona dolara zarade. Režirala je i film "Sveštenikova žena" 1996. godine sa Vitni Hjuston u glavnoj ulozi.

U vreme emitovanja serije "Lavern i Širli", Foto: Tanjug/AP

Njen dokumentarni film o bivšoj NBA zvezdi Denisu Rodmanu, koji je trenutno u postprodukciji, trebalo bi da bude emitovan 1. septembra naredne godine.

VIDEO: Milena Dravić, jedna od najboljih srpskih i jugoslovenskih glumica, preminula u 78. godini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA