Tesla do Japana: Tri tone eksponata iz Beograda odneto je na Daleki istok i oduševilo prisutne (FOTO)

Povod je izložba koja će trajati do marta ove godine

  • 1

Izložba o Nikoli Tesli koja prezentuje najvažnije segmente vezane za njegov život, ideje i dostignuća kao doprinos savremenoj civilizaciji i budućim generacijama, otvorena je u Japanu, danas 26. januara.

Ovom prilikom tri tone eksponata - svetlosnih panela, radnih modela, maketa laboratorija i izuma krenulo je iz Beograda ka gradu Hofu.

Teslina izložba otvorena u Japanu Foto: Promo

Svečanom otvaranju prisustvovali su poslanik  japanskog parlamenta, gradonačelnik grada Hofu, ambasador Srbije, nekadašnji ambasador Japana u Beogradu i direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić.

Većina izloženih eksponata ima svetsku premijeru, a najveće interesovanje izazvao je Teslin kalen koji reprodukuje japansku muziku. Grad Hofu je sponzor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije i u njemu se na svakom mestu vidi posebna naklonost prema Srbiji.

Tri tone eksponata iz Muzeja Nikole Tesle stiglo u Hofu Foto: Promo

Izložba je otvorena do polovine marta. Na otvaranju izložbe pročitana su pisma podrške ministara spoljnih poslova Srbije i Japana.

- Nikola Tesla je svojim pronalascima zadužio čovečanstvo, a svoj život je posvetio nauci i ideji da svetu bude bolje. Zato je naša misija danas, da širimo dobar glas o njegovom liku i delu - rekla je direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić na otvaranju izložbe.

VideoDa li su Sovjeti oteli Amerikancima Teslinu tehnologiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • takvi smo

    26. januar 2019 | 17:34

    Svi se slikali, samo nema inzenjera bez koga ne bi ni izlozbe bilo ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA