Festival evropskog filma stigao u Beograd: 10 dana sjajnih filmova, i to potpuno besplatno (TREJLERI)

Festival će 30. januara otvoriti rumunski film "Rođendan"

  • 1

Sedmi po redu Festival evropskog filma završava se ovog meseca projekcijama u Beogradu, nakon što su u pažljivo odabranim ostvarenjima mogli da uživaju gledaoci u 14 gradova Srbije.

Festival će 30. januara otvoriti rumunski film "Rođendan", čija je projekcija zakazana za 18 časova u EU info centru, u ulici Kralja Milana 7.

Tom prilikom publici će se obratiti Nj.E. Sem Fabrici, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Nj.E. Kristina-Oana Popa, ambasadorka Ambasade Rumunije u Republici Srbiji.

Tokom deset dana festivala, od srede 30. januara, sve do petka 8. februara, sa projekcijama koje počinju od 18 i 20 časova, beogradska publika biće u prilici da pogleda čak 27 filmova Starog kontinenta. Osim dugometražnih, biće prikazani i kratki igrani, dokumentarni i animirani filmovi. Sve projekcije biće održane u EU info centru u Beogradu. Ulaz na sve projekcije je slobodan uz ulaznice koje je moguće rezervisati putem e-maila info@euinfo.rs ili telefonom 011/4045-400.

Moto festivala je "Naše nasleđe: Gde prošlost susreće budućnost". U okviru kampanje promocije kulturnog nasleđa, EU info centar u Beogradu i Delegacija EU u Srbiji u saradnji sa Mrežom kulturnih centara zemalja Evropske unije (EUNIC) organizovale ovaj festival, čija je svrha otkrivanje i istraživanje srpske i evropske kulturne baštine kroz film. Na taj način su gledaoci dobili priliku da saznaju više o kulturnoj baštini zemalja čiji će filmovi biti prikazani tokom trajanja festivala.

Festival je, inače, otvoren maja 2018. godine u Zaječaru i nakon gostovanja u još 13 gradova širom Srbije, ovog meseca se završava projekcijama u Beogradu.

Detaljan program festivala možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija Dred

    29. januar 2019 | 15:46

    Nije besplatno jer vecinu festivala finansiramo iz budzeta. Sramota je sto neki drugi festivali papreno naplacuju ulaznice...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA