Prolećni deo sezone i ekskluzivan završetak Musicology Barcaffè Sessions serijala

Martovski nastavak sezone biće posvećen basistima, jer će u klubu Bitefartcafe nastupiti Richard Bona, a dve nedelje kasnije i neverovatna Nik West

  • 0

U aprilu ćemo biti zavedeni performansom neočekivanog dvojca – bubnjara Manu Katche i pijaniste Matije Dedića, dok nas u junu očekuje pravi muzički fjužn spektakl, prvi put viđen i dugo očekivan na ovim prostorima, bend Snarky Puppy – koji će održati koncert između kalemegdanskih zidina.

Ovakav završetak sezone biće prava kruna nakon višegodišnjeg truda organizatora da u Srbiju dovode najaktuelnije i najkvalitetnije svetske muzičke zvezde različitih stilova, koji u intimnoj atmosferi nastupaju pred domaćom publikom. Spektakularni završetak i putovanje kroz drugi deo MBS muzičke sezone upotpuniće uživanje u šoljici vrhunske Barcaffé espresso kafe.

 

Prolećnu sezonu koncertnog serijala Musicology Barcaffè Sessions otvoriće Ričard Bona (Richard Bona), basista, pevač i kantautor poreklom iz Kameruna. Bona će, sa svojim bendom, održati čak dva koncerta u kultnom klubu Bitefartcafe, 10. i 12. marta. Ovenčan je najznačajnijim nagradama i priznanjima na internacionalnom nivou, kao što su „Gremi“ i „Victories du Jazz Award“ za najboljeg internacionalnog umetnika 2004, a svirao je i snimao sa velikanima poput Majk Sterna, Džordž Bensona, Pet Metinija, Čake Kan, Stiv Geda, Džon Ledženda i mnogih drugih. U Beogradu će nastupiti sa svojim petočlanim bendom.

Još jedan maestro na basu, američka fank diva, pevačica i štićenica legendarnog Prinsa, Nik Vest (Nik West), nastupiće 26. marta, takođe u klubu Bitefartcafe. Eksplozivna pojava na bini nije dovoljna da opiše način na koji se Nik kreće, zadivljuje i šokira masu gde god da nastupi. Ona je pravi čarobnjak na sceni, dok peva, pleše i slepuje po svojoj bas gitari, a takođe je specifična po „čiroki frizuri“ koja je, simbolično –  u obliku bas ključa. Uz biografiju koja uključuje rad sa Quincy Jones Produkcijom, Prinsom, Džon Mejerom, Mejsi Grej, Dejv Stjuartom iz Eurythmics i mnogim drugim, Nik West je mnogo više od samo još jednog lepog lica.

Čuveni afričko-francuski šoumen, pop i rok muzičar, kompozitor i džezer Manu Kače (Manu Katche) nastupiće 14. aprila, u klubu BitefArtCafe. Karijeru je započeo kao bubnjar Petera Gabriela, nastavio sa Tracy Chapman, Joni Mitchell, Stingom, Dire Straits, dok je na ovim prostorima prvi put zasvirao u saradnji sa Džibonijem 2001. godine. Ovog aprila imaćete priliku da ga čujete u potpuno drugačijem izdanju rame uz rame sa jednim od najznačajnijih hrvatskih džez pijanista Matijom Dedićem. Okružen muzikom od rođenja, ovaj pijanista je pred beogradskom publikom nastupao u pratnji svog oca Arsena, pa je nakon njegove smrti sa majkom Gabi Novak izvodio očevu muziku. Naša publika ga već dobro poznaje, s obzirom na to da je priređivao i solističke koncerte i nastupao sa različitim umetnicima iz sfere džez, pop ili etno muzike.

Za kraj sezone, prvi put u ovom delu sveta, nakon nekoliko godina iščekivanja, Majkl Lig i njegov "superbend" napokon stižu u Srbiju. Snarki Papi (Snarky Puppy), planetarno poznat bend i dobitnik 3 Gremi nagrade, zatvoriće ovu sezonu Musicology Barcaffe Sessions serijala, koncertom na teniskim terenima na Kalemegdanu 23. juna. Basista, kompozitor i vođa benda Majkl Lig, formirao je Snarky Puppy 2004. godine, dok je danas ovaj bend baziran u Njujorku i čini ga grupa od preko 30 muzičara poznatih pod nazivom "The Fam". Ova familija na turneji nastupa u grupama od 9-15 muzičara iz ove rotirajuće postavke, i to osigurava da je svaki koncert potpuno drugačije iskustvo, ne samo zbog stalno inovativnih set lista. U Beogradu će nastupati u punom sastavu, i očekuje se pravi muzički spektakl.

Ulaznice za ove koncert su u prodaji na svim prodajnim mestima servise Tickets (bivši Eventim) i DDtickets, kao i putem njihovih online servisa.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA