Voditeljka Marija Egelja preporučuje tri knjige čitaocima Telegrafa

Među njima su se našle i knjige koje je napisao brazilski pisac Paulo Koelje, a koje Marija najviše voli

  • 1

Kuća u kojoj postoji mala privatna biblioteka, na neki način odiše posebnom toplinom. Nema većeg zadovoljstva od toga da se na kraju dugog i napornog dana družite sa nekom dobrom knjigomZato nas ni ne čudi što i veliki broj poznatih ličnosti voli da kupuje i čita romane različitih žanrova. Oni se maksimalno trude da budu u toku kako sa popularnim delima svetske književnosti.

Danas za čitaoce Telegrafa knjige preporučuje voditeljka Marija Egelja.

"Alhemičar" - Paulo Koeljo

Roman Alhemičar stekao je posvećenu publiku širom sveta. Priča koja pleni svojom jednostavnošću i inspiriše svojom mudrošću prati mladog andaluzijskog pastira Santjaga, koji iz rodne Španije odlazi u egipatsku pustinju kako bi našao skriveno blago zakopano ispod piramida.

Zanosna, živopisna i duboko ljudska, ova priča predstavlja večni dokaz moći naših snova da nas preobraze i svedoči o tome koliko je važno slušati sopstveno srce.

"Pobednik je sam" - Paulo Koeljo

Ovaj roman je objavljen 2008. godine. Smeštajući radnju romana Pobednik je sam u zavodljivi svet mode i filma, Paulo Koeljo tematizuje moć pojedinca i način na koji uspeh manipuliše ljudskim snovima da bi ih na kraju uništio.

Vešto preplićući različite likove i njihove međusobno povezane priče, autor nam u ovom romanu dočarava uzbudljivu sliku sveta prezasićenog glamurom i raskalašnošću, i ukazuje nam na kobne posledice naše opsednutosti slavom.

"Devojka sa bisernom minđušom" - Trejsi Ševalije

Devojka sa bisernom minđušom ubedljiv je istorijski roman, ali kao studija ljudske prirode, začinjena zrelom analizom, on blista. Spisateljica unosi mešavinu strasti, gneva i zapažanja u roman koji je lep i brutalan.

Ovaj prekrasan roman je i tajanstven, natopljen atmosferom. Otkriva nam pojedinosti nastajanja slika i nudi zaista čarobno iskustvo.

Čitajte nas i dalje, jer vam donosimo još preporuka poznatih ličnosti, kako bi što lakše izabrali štivo za čitanje.

(Telegraf.rs/V.Đ./A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lula

    2. mart 2019 | 15:28

    ahahaha... navela tri knjige koje svako ko ne cita prvo navede da ispadne kao da cita. Garant dve knjige nije u zivotu procitala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA